Julmarknad i Jakriborg

Juliga Jakriborgstorget (2010) Foto:Lisbeth Svensson

Nu är det snart dags för den traditionella och populära julmarknaden i Jakriborg ”den medeltida Hansastaden”, som ligger i Hjärup utanför Lund. Marknaden har under sina sju år blivit större och vuxit i antalet utställare och besökare. I år blir marknaden den 10 och 11, samt 17 och 18 december.

Julmarknaden i Jakriborg håller öppet mellan klockan 11.00-17.00 dessa dagar. Program

I år kommer det att finnas ca 100 utställare med sina unika hantverk och matförsäljning. Med Jakriborgs medeltida miljö kommer man lätt i julstämning och detta tror vi kommer att locka många besökare. Dessutom stannar tåget utanför Jakriborg och det tar ca 3 min från Lund och ca 9 min från Malmö till Hjärup, så kliv ur tåget och in i medeltiden.

Liksom tidigare år kommer det att anordnas olika aktiviteter som till exempel luciatåg, ponnyridning, tomte, riddare med mera.

Arrangör är Jakri AB

7 kommentarer till Julmarknad i Jakriborg

 1. Hade aldrig hört talas om Jakriborg förut, men jag fick en inbjudan från hyresgästföreningen i Helsingborg att följa med och det var mycket trevligt att gå runt och titta på denna medeltida stad.
  En sak som jag reagerade på, var fanns det handikappvänliga?
  Julmarknaden var ett väldigt trevligt inslag, återkommer gärna till nästa år.
  God Jul och Gott Nytt År
  önskar
  Christina

 2. Hej Christina,
  Roligt att du uppskattar vår marknad och utbudet som våra utställare har.
  Vår avsikt är att man ska kunna nå alla utställare även om man är handikappad. Det finns hiss ner till utställarna på nedre plan och vi har en handikappstoalett på torget.
  Varmt välkommen tillbaka nästa år, Jakri AB

 3. Julmarknaden var trevlig idag men blev mycket besviken när vi kom tillbaka till bilen! Där satt en p-bot på 500 kr! Jag hade förstått böterna om vi hade stått längs vägen eller blockerat något!!! Men när vi står sidan om vägen o där inte finns några tydliga skyltar om att man inte får parkera tycker jag man är fel ute! Snacka om att julstämningen försvann! Tack för det Jakriborg! Karolina

  1. Hej Karolina,

   Vet inte riktigt var du hade ställt din bil, men det stämmer att Q-park var ute på området och satte böter på en del bilar. Självklart vill vi inte att detta ska förta stämningen och det positiva som julmarknaden står för. Vänligen hör av dig till mig på lottie@jakri.se.
   Hälsningar Lottie Nilsson / jakri AB

 4. Jag hade en liknande upplevelse som Karolina. Q-park som tydligen fått uppdrag av Staffanstorps kommun att avgifts belägga bilister och gäster till julmarknade i Jakriborg, firade en riktig orgie i detta, under söndagseftermiddagen. Uppenbarligen höll sig den anställde på Q-park dold tills man lämnat bilen för att sen sätta P-avgift. Detta ger både Staffanstorps kommun och firman Q-park dåligt anseende.

  Till kommunen: Finns det beslut i trafiknämnden eller motsvarande att tillfälligt P-förbud på Hansavägen i Hjärup råder?
  Jag vill i så fall att protokollsutdrag över beslutet sänds till min e.mailsadress.

  Till övriga drabbade: Jag tänker bestrida P-boten och i mitt fall med motivering att jag inte stod på gatan/vägen, utan stod uppställd utanför densamma där Q-park rimligen inte har rätt att avgiftsbelägga någon.

  Dessutom kan skyltningen ifrågasättas med ett minivägmärke uppsatt på en vägkon och i midjehöjd ca 300 m från där jag parkerade. Jag fick verkligen leta, efter det att jag fått P-avgiften.
  Lennart Nilsson

  1. Hej Lennart
   Staffanstorps kommun har inget avtal med Q-park och området ägs av JAKRI AB. Ni får ta kontakt med ägarna av området för att få hjälp i frågan. Vänligen Bengt Larsson Tekniska enheten

  2. Hej Lennart,
   Under marknaden fick vi kontakta Q-park för bilarna inte skulle parkera på vägen till och från området.
   Självklart vill vi inte att detta ska förta stämningen och det positiva som julmarknaden står för. Vänligen hör av dig till mig på lottie@jakri.se.
   Hälsningar Lottie Nilsson / Jakri AB


Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.