Vi fyller 60 år i år!

Ljusspel på torget vid Rådhuset i Staffanstorps kommun. Foto: Tommy Ohlsson

Staffanstorps kommun fyller 60 år i år och det ska vi fira hela året – med bland annat 60 timmars stora och små evenemang för alla medborgare.

En inbjudan, till alla medborgare, har delats ut i brevlådorna till vårt stora Jubileums-Releaseparty på Torget söndagen 29 januari kl 14 – 15, då vi avslöjar hela det spännande jubileumsprogrammet

Staffanstorps kommun föddes för 60 år sedan genom en sammanslagning av de tolv småkommunerna/socknarna Bjällerup, Brågarp, Esarp, Flackarp, Görslöv, Knästorp, Kyrkheddinge, Mölleberga, Nevishög, Särslöv, Tottarp och Uppåkra.

Nevishög var störst med 1 347 invånare år 1950, Brågarp hade 353 invånare medan Mölleberga var minst med 157 invånare.

Vid starten som kommun hade Staffanstorp 5771 invånare.
I dag har vi vuxit och är nu cirka 23 000 invånare.

I år är detta 60 år sedan och det tänker vi fira hela året med en lång rad stora och små events för alla medborgare.

– Vi har enats inom kommunen om att inte ha en stor pompös fest, utan en lång rad mindre aktiviteter som riktar sig till olika kategorier staffanstorpsbor. Det blir aktiviteter spridda i hela kommunen och alla socknar kommer att uppmärksammas på något vis under året, säger kommunstyrelsens ordförande Michael Sandin.

Jubileumsprogrammet är än så länge till stora delar hemligt, men avslöjas vid vårt stora Jubileums-Releaseparty på Torget i Staffanstorp den 29 januari kl 14 – 15.

Alla medborgare hälsas hjärtligt välkomna.

8 kommentarer till Vi fyller 60 år i år!

 1. Fick en idé ang. Staffanstorps firande. Vi är ett gäng 6-och 7-åringar på Anneroskolan som gjort en sång om Staffanstorp. Vi jobbade under höstterminen med tema Staffanstorp. Vi gjorde ett antal studiebesök, fotograferade, dokumenterade, ritade och skrev ihop en egen bok. I arbetet ingick att lista vad som är bra för barnen i Staffanstorp. Det blev en lång lista och utifrån den gjorde vi en sång som handlar om varför det är bra att bo här. Sången uruppfördes på vår julfest där vi
  bl a redovisade vårt temaarbete för föräldrar och släktingar. Finns det någon inom kommunen som är intresserad av att höra vår sång frågar vi oss? Vi kommer att framföra den på Medelpunkten den 16/1 kl. 10.00. Välkomna! F-1 Hav, Anneroskolan/Annemo Elofsson.

  1. Hej Annemo!

   Ett jättebra förslag! Eleverna är hjärtligt välkomna att framföra sången om Staffanstorp vid vårt releaseparty på Torget söndagen den 29 januari!

   Ivar Sjögren, projektledare för jubileumsåret

 2. hoppas att det bara finns för tonåringar också

  1. Hej Lovisa!

   Jadå, det kommer att hända saker även för barn och ungdomar under vårt jubileumsfirande. Vänta och se!

   Ivar Sjögren, projektledare för jubileumsåret

 3. Hej
  Kommer det hända något ute i socknen Hjärup?
  Med tanke på hur ”på tänkta” vi är/var när det gäller ljusslingor och annan julstämnings förhöjande så har de verkligen glömt Hjärup (endast lite vid tågstationen, granen som brukar stå vid Hjärup skola lös medsin frånvaro – känner verkligen inge tillhörighet alls med Staffanstorp! Så kanske lite mer omtanke och händelser i Hjärup inte hade skadat…. ALLA KATEGORIER!

  1. Hej Katarina!

   Vi planerar spännande evenemang i både Staffanstorp och Hjärup i år i samband med vårt 60-årsfirande. Även alla socknar kommer att uppmärksammas. Än är inte programmet offentligt. Men vänta och se!

   Ivar Sjögren, projektledare för jubileumsåret

 4. Jag föreslår att ni lägger någon slags information (logga, länk eller annat) som länkar till mer info om Staffanstorp 60 år. På startsidan finns i nuläget inget som talar om att kommunen jubilerar. Detta kände jag endast till eftersom vi fått information hem till oss i brevlådorna.

  1. Hej Torun!
   Tack för din synpunkt. Vi kommer att lägga upp 60-års symbolen i vår layout. Vi planerar att lägga ut nyheter kontinuerligt på första sidan när det blir jubileums evenemang. Vi har en sida http://staffanstorp.se/vision/om-kommunen/60-2/ som också kommer att uppdateras med evenemangen.
   vänligen Lisberth Svensson, Staffanstorps komun


Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.