Entreprenörer tar över verksamheter inom vård och omsorg

Socialnämnden i Staffanstorp har fattat beslut om att lägga ut verksamheter inom äldreomsorgen på entreprenad. De tar över i början av maj och utför samma service.

Attendo Sverige AB kommer från och med 1 maj 2012 att vara en aktör som utför service och omvårdnad enligt kundvalet, samt ansvaret att besvara och åtgärda trygghetslarm.

De som valt kommunen som utförare kommer att få samma service utförd av Attendo.

Attendo besvarar larm dygnet runt och mellan kl. 15,30 – 07,00 finns jourtelefonnummer ute i personalgruppen, detta telefonnummer informerar Attendo om, till de som beviljats insatser.

Särskilda boendet och demens dagvården

Pilegårdens särskilda boende med 32 lägenheter och Pilevallens dagverksamhet för demenssjuka personer i ordinärt boende kommer från och med 2 maj 2012 att drivas av Humana Omsorg AB.

Verksamhetschef heter Marie Holst-Nilsson. Verksamheten nås på samma telefonnummer som tidigare och även via kommunens växel 046-25 11 00.

13 kommentarer till Entreprenörer tar över verksamheter inom vård och omsorg

 1. okej..dax att byta bolag.

 2. Varför har ni sålt ut både LSS-boende, assistansen och annan verksamhet till ett och samma bolag? Detta är inte kornkurrans enligt mig. Detta är maktstyre mot ett perspektiv. Vill gärna ha er åsikt om detta?

  1. Hej Diana!
   I Staffanstorp kommun finns tre entreprenörer inom LSS verksamheten. Dessa är Attendo LSS, Carema Orkidé och Humana Assistans.
   Vänligen Ingela Löfberg, Staffanstorps kommun

 3. Om jag minns rätt så gick vi med i Humana som nu blivit Attendo. Det är inte det bolaget vi gick med på från början. Vad har ni på kommunen hittat på? Vilka beslut tar ni bakom ryggen på oss medborgare som berörs? Var kan jag hitta denna information?

  1. Hej Diana!
   Jag förstår inte riktigt din fråga. Humana har inte köpts av Attendo. Du får gärna ringa till mig 046-251224
   Vänligen Ingela Löfberg, Staffanstorps kommun

 4. hmmm…om jag nu har uppfattat det rätt så ska Attendo enbart ha hand om äldreomsorgen, stämmer detta? Medan Humana ska handlägga, dagligverksamhet, LSS, assistansen, samt personligt ombud. Det betyder väl att alla verksamheter som faller inom kommunal regim tillfaller in och samma utförare. Finns det risk för att de mänskliga rättigheterna kommer att bli sekundära om nu SKL får igenom sitt förslag om LSS?

 5. ska kolla detta med handikapporganisationerna, jag tror inte detta var vad man skrev på när man gick med på fri konkurrens.

 6. Vi söker nu annat bolag. Vår son har haft detta innan en sådan här form tidigare. När assistenter uteblev skickades han på institution, när det saknades assistenter fick han ingen hjälp i skolan, utan blev sittande i en hörna, där för ingen kunde kommunicerar. Nej tack..det är inte vad vi skrev på för. Vi efterlyser nu ett litet familjärt, välfungerande bolag, som inte har allt på sin repertoar. Kim genom mamma

 7. Skandal! Den här privatiseringen av viktiga samhällsfunktioner är helt åt h-e! Meningen är väl att den fria konkurrensen, ska ge konsumenten billigare vård och bättre kvalitet! Men detta är ju bara falska förespeglingar! Se bara hur det gått tidigare med elindustrin och just inom viktiga delar av vården! Inga positiva effekter överhuvudtaget! Tvärtom!!!! Sämre kvalitet och dyrare och
  t o m vanvård av våra äldre! Och företag som placerar sina pengar i skatteparadis tycks vara kutym! Kommun och stat borde sköta viktiga samhällsfunktioner själva, utan företag som bara har kortsiktiga vinstintressen som enda mål! Enbart den borgerliga ideologin räcker tydligen inte för att styra dessa eländiga företag!

 8. Får man lov att lämna samhällsinformation i denna kommentarsruta? Den riktar sig både till tjänstemän, personal, befolkning med mera och handlar om känslolivet för barn med någon form av funktionshinder. Det finns en nyutkommen bok som ungdomar med utvecklingsstörning själv skrivet, om hur det är att vara utvecklingsstörd. Jag har själv ännu inte läst den. Men tänker göra det, jag uppfattar den så pass viktig i samhällsdebatterna att jag vill rekommendera den till alla i Staffantorpskommun. Finns det intresse av detta så återkom gärna med en kommentar.

 9. Jag instämmer helt med Sören Söderlund!

 10. Hej! Jag undrar vad för policy som finns gällande att besvara mejl från kommuninvånarna. Mejlade för över en vecka sedan en fråga till Vård och omsorgschefen. Jag har i efterhand insett att jag förmodligen vänt mig till fel instans för vägledning, men hade då uppskattat en hänvisning till rätt person eller åtminstone en upplysning om att ta min fråga någon annanstans. Som kommuninvånare och skattebetalare, tillika anställd i Staffanstorps kommun, så förväntar jag mig att mina mejl besvaras.

  1. Hej Margit!
   Jag beklagar att du inte fått något svar på ditt mejl. Vi har en kundservicefunktion här på webben! som är kopplad till alla olika verksamheter inom kommunen.
   Vi har också en direktmejladress till vård och omsorg där mejlen sorteras och skickas vidare till rätt person varje dag.
   Vänligen Ingela Millnor, Staffanstorps kommun


Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.