Dexter – barnomsorgstjänst

Barn och personal spelar Uno på Mellanvångens förskola Foto:Lisbeth Svensson

Ansökan om plats i förskola, familjedaghem och fritidshem gör du via Dexter. Dexter är en portal där du ansöker om förskoleplats och skolbarnomsorg för ditt barn. Här lägger du även in schema för ditt barn och ändrar inkomstuppgift.

Du ska ställa ditt barn i kö minst fyra månader innan du önskar plats. Barnet placeras inte före ett års ålder. Om ditt barn inte får plats på den önskade förskolan efter fyra månader så erbjuds plats på en förskola i kommunen som har möjlighet att ta emot barnet.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

46 kommentarer till Dexter – barnomsorgstjänst

 1. Hej!
  När jag försöker ändra inkomst via Dexter blir jag utkastad till förstasidan och så står det med rött ovanför inloggningsfälten ”Licens saknas för sidan: bo/placement/income_list”. Det fungerar att logga in i Dexter och lägga schema till fritids men EJ att komma in till inkomstfliken. Generellt fel eller bara för mig?
  MVH
  Cecilia

 2. Hej!
  Fyllde i förra veckan i formuläret om nya inloggningsuppgifter till Dexter. Detta ska skickas hem med brev, står det. Har ännu inte fått det och undrar nu om det kan ha blivit något fel eller om det tar lite tid innan det kommer?
  Mvh Carita

  1. Hej Carita, inloggningsuppgifter är på väg till dig med posten.
   vänligen
   Maria Björk Ohlin
   Barn och utbildning

 3. Hej!
  Min dotter har blivit erbjuden en plats på en förskola i Hjärup i april 2016. När måste jag tacka ja/nej för att vi ska få behålla platsen? Vi vill fundera lite och också besöka förskolan innan vi bestämmer oss.
  Mvh Therese

  1. Hej Therese, enligt Staffanstorps kommun tillämpningsanvisningar för förskola har du 10 dagar på dig att acceptera platserbjudandet.
   Kontakta förskolechefen för bokning besök på förskolan.
   vänligen
   Maria Björk Ohlin
   Utbildningskontoret

 4. Jag vill säga upp fritidsplats men kommer inte in på Dexter. Kan jag göra det på annat sätt. Vill säga upp platsen per omgående då det är två månaders uppsägningstid.

  Med vänliga hälsningar
  Malin Sandberg

 5. Hej!
  jag har sökt förskoleplats i Staffanstorp from 1/1-17. Fick besked om att ansökan inte börjar behandlas förrän ni har fått in bostadskontrakt om man inte nu är boende i kommunen. Vart skickar jag detta? Eller kan jag vänta med det eftersom vi flyttar i juni?

  Med vänlig hälsning, Emma

  1. Hej Emma, du är välkommen att skicka in ditt kontrakt till mig när du vill. Om ni väntar kontakta gärna mig när ni är inflyttade och skrivna i Staffanstorps kommun.
   Vänligen
   Maria Björk ohlin
   maria.olin@staffanstorp.se
   046-251289

 6. Vi har ansökt om förskoleplats fr o m 1/10, fått hem inloggningsuppgifter och besked att vi kontinuerligt behöver logga in för att tacka ja till platsen när vi blir erbjudna en. Har loggat in men kan inte se vart besked isf publiceras, får man inget mail? Hur ofta förväntas man logga in och när kan man tänka sig att erbjudande om plats i oktober har behandlats?


 • Kommentarer


  pool

 • Blanketter


  pool

  Vill du söka barnomsorg, beställa betyg eller ansöka om bygglov? Här hittar du kommunens blanketter och här kommer du att hitta våra e-tjänster. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 23 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »