Buss och tågkort JoJo

För dig som är folkbokförd i Staffanstorps kommun gäller följande:

Du som går i gymnasieskolan får gratis buss- och tågkort för dagliga resor till och från skolan om avståndet mellan hemmet och skolan är minst 6 km. Du kan få busskort till och med vårterminen det år du fyller 20 år. Skolkortet är personligt och består av två delar: Jojo-kort och terminsbevis. På terminsbeviset krävs ett foto. Utan foto och ifyllt terminsbevis är kortet ogiltigt och du kan få böter av Skånetrafiken vid en kortkontroll. Istället för buss- och tågkort kan du välja kontantbidrag vilket motsvarar kortets värde. Buss- och tågkortsblankett

Om du avbryter dina studier eller flyttar från Staffanstorps kommun är du inte längre berättigad till busskort från oss och vi kommer att spärra ditt kort. Du måste då vänd dig till den kommun där du är folkbokförd.

Du som har inackorderingstillägg har inte rätt att samtidigt få busskort.

Förlorat ditt kort?

Kortet är en värdehandling och om du skulle förlora ditt kort eller om det går sönder får du betala en avgift för att få ett nytt. Du sätter in 300 kr på BG 281-1222. Du ska ange ditt namn och personnummer samt  referensnummer 313221-1715-450 på inbetalningen. Sedan tar du med ditt kvitto/utskrift på inbetalningen och beger dig till Medborgarkontoret för att hämta ut ett nytt kort.

Förlorade kort spärras för att inte kunna användas av obehöriga. När kortet spärrats kan det aldrig aktiveras igen. Om kortet inte har någon yttre åverkan, men ändå inte fungerar, ska du genast byta ut kortet i Medborgarkontoret utan kostnad. Busskorten delas ut av medborgarkontoret som ni når på 046-251100

Mer information om JOJO gymnasiekort finns på Skånetrafikens webbplats >>

Matkort/skollunch för gymnasielever från Staffanstorps kommun är gratis och delas ut av respektive skola.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

53 kommentarer till Buss och tågkort JoJo

 1. Hej!
  Finns det möjlighet att hämta ut busskort idag fredag?
  Vi missade förra veckans tider
  mvh Maggie

  1. Hej!
   Det går bra att hämta busskort idag fram till kl 17 i medborgarkontoret.

   Vänligen Camilla Nilsson

 2. Hej!
  Jag har en kompis som valde kontantbidrag istället för busskort. I slutet av augusti fick hon kontantbidraget, men hon har inte fått mer sedan dess. Det hon undrar över, var kontantbidraget för hela terminen/läsåret? Eller kommer hon få det ett antal gånger under läsårets gång?

  1. Hej!
   Kontantbidraget motsvarar kortets värde och betalas ut en gång per termin så nästa utbetalning blir i januari.
   Vänligen Camilla Nilsson

 3. Hej, jag fyllde 20 förra december men går fortfarande i gymnasiet, kan jag få ett busskort ändå?
  Mvh

  1. Hej!
   Man har bara rätt till busskort tom vårterminen det året man fyller 20 år. Därefter får du köpa busskort själv. När du fyllt 20 år har du högre studiebidrag än innan vilket ska täcka dina resekostnader.
   Vänligen Camilla Nilsson

 4. Hej,
  kommer blanketter för ansökan om Jojo-kort att skickas ut till berättigade elever även i år?
  Mvh Annika

  1. Hej!
   Blanketten och information om vilka dagar busskorten lämnas ut kommer att skickas ut till elever runt midsommar. Samma information kommer även att finnas här på webbplatsen.
   Vänligen Camilla Nilsson