Boende och närmiljö

Närmiljö. Foto: Staffanstorps kommun

Vårt boende och vår närmiljö betyder mycket för vår trivsel, trygghet och hälsa. Har du funderingar som rör ditt boende eller din närmiljö eller söker du hyreslägenhet? Här hittar du nyttig information om bland annat bredband, värme och energi och annat som har med bostad och närmiljö att göra.

Brister i inomhusmiljön

Om du som hyresgäst har problem med till exempel fukt, låg temperatur, störande lukt, dålig ventilation, radon ska du i första hand kontakta fastighetsägaren. Om fastighetsägaren inte vidtar åtgärder och problemet kvarstår kan du få hjälp av Miljöenheten. Om det finns risk för ohälsa kan miljö- och samhällsbyggnadsnämnden förelägga en fastighetsägare att vidta åtgärder.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

4 kommentarer till Boende och närmiljö

 1. Hejsan. Jag undrar vilka hyresföreningar ni har i Staffanstorp? Mvh Nina Brorman

  1. Hej Nina!
   Vi känner inte till någon hyresförening. Hyresvärdar hittar du här: http://staffanstorp.se/bo-och-bygga/boende-och-narmiljo/hyresvardar/
   Gäller det Hyresgästförening så finns det inte i Staffanstorp men man kan ju vara med i t ex Malmö läs mer här http://www.hyresgastforeningen.se/
   Lycka till!
   Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

 2. När ska det bli färdigställt på Lagerlöfsväg/Sockerbruksvägen?
  Det känns halvfärdigt i korsningen här efter asfaltarbetet i höstas.
  En stor cementrefug har legat slängd på gräsmattan invid bäcken en lång tid,och det saknas linjering på detta avsnitt.
  Vidare är P-platsen fortfarande ockuperad av byggbodar och redskap,men ingen verksamhet syns till….parkeringen behövs ju,så när ska den återställas?

  1. Hej Eva!
   Detta projekt kommer att fortsätta i april med gatorna Heidenstam, Rydbergsväg. Därför kommer parkeringen att vara avstängd. Det kommer att rensas upp vid bäcken och linjerna målas.

   Stefan Lundström, Staffanstorps kommun


 • Kommentarer


  pool

 • Blanketter


  pool

  Vill du söka barnomsorg, beställa betyg eller ansöka om bygglov? Här hittar du kommunens blanketter och här kommer du att hitta våra e-tjänster. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 23 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »