GUIDE: Ta bort och lägg tillbaka trådlöst nätverk

Börja med att klicka på Wi-Fi ikonen uppe till höger på skärmen, välj sedan ”Öppna Nätverksinställningar”.

Klicka därefter på ”Avancerat”.

Där markerar ni det nätverk ni vill att datorn ska glömma bort, i detta fallet gäller det STPUTB. Sedan klickar ni på det lilla minustecknet. Då kommer nätverket försvinna ut listan, klicka på OK sedan Utför. Beroende på vilken säkerhetsinställning ni har så kan där dyka upp en ruta som ber dig att fylla i ditt lösenord för datorn, fyll i det och tryck på OK.

Nu ska nätverket vara bortglömt, så då kan ni testa koppla upp mot det igen. Nu kommer den vilja att ni fyller i det användarnamn och lösenord som ni använder till webmailen/StaffNET och till era PC-datorer. Sen godkänner ni resten av rutorna som dyker upp, och även här, beroende av era säkerhetsinställningar kan ni behöva skriva in lösenordet till Mac-datorn.

2 kommentarer till GUIDE: Ta bort och lägg tillbaka trådlöst nätverk

 1. Behöver få instruktioner för att installera stpmac på våra nya 6:ors Mac:ar på hagalidskolan.
  Jag har provat med att ändra pri.listan under rubriken nätverk, men då vill systemet ha ett lösenord. var hittar jag det?
  Det är nästan ett år sedan som jag sälv gjorde det på ”min” Mac, så jag kommer inte ihåg.

  En punktad steg för steg instruktion skulle jag vilja ha, men mest av allt assistans från er så vi kan lägga in stpmac till alla våra 6:or under en dag. Skulle det passa er?

  1. Hej Christer

   På Digiteket.nu har vi instruktioner för detta, du hittar länken här: http://digiteket.nu/?p=53
   Om det dyker upp en ruta som frågar om ett lösenord för att godkänna ändringar så är det alltid lösenordet för användarkontot på datorn.

   Med vänlig hälsning

   Jonathan Björkman
   Digiteket

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.