Digiteket på skolbibliotekskonferens

Digiteket har varit på konferens i storstaden och presenterat hur vi tänker kring skolbibliotek och hur det hänger ihop med specialpedagogik och den digitala utvecklingen av skolan.

Stockholm skolbibliotekskonferens 2012 from Anders Erenius
Utbudet av talare spände såklart över en mängd olika aspekter. Från lättläst litteratur över skolbibliotekets roll i ett allt mer digitalt samhälle till vad ungdomar tycker och tänker 2012.
Intressant att notera är att vi får bekräftat att tanken som ligger bakom skapandet av Digiteket får brett stöd. Inte minst i rapporten ”Det obegränsade rummet” som skrivits av Mats Östling och Krister Widell på uppdrag av SKL. Vill man inte läsa hela deras rapport så kan man gå in på deras blogg obegränsaderummet.se.

Verksamheten bygger på ett nära samarbete mellan pedagoger, IT-utvecklare och bibliotekarier, som gemensamt utvecklar metoder och system som ger elever och lärare de resurser de behöver.

Spännande var även ungdomsbarometern som är ett företag som specialiserat sig på att hålla koll på vad våra unga tycker och tänker. Intressanta infallsvinklar och spännande fakta presenterades. På deras sida ungdomsbarometern.se delar de med sig av enstaka siffror ur deras undersökningar.

33% Så många kollar sin mobil oftare än var tionde minut…. 

Att veta vad våra elever tycker och tänker samt vilka medier de följer och använder är ju av största vikt om vi vill kunna anpassa det vi lär ut till deras verklighet och därmed göra det vi kommer med mer relevant.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.