Vad äter vi?

Livsmedelsverket har kommit med en rapport om våra matvanor. Matvanorna i Sverige har blivit bättre, men fortfarande är de inte tillräckligt bra ur ett folkhälsoperspektiv. Många behöver äta mer frukt och grönt, fisk, fibrer och fullkorn och mindre socker, mättat fett och salt. Sämst matvanor har unga vuxna.

Läs mer

Hagalidskolan, en hälsodiplomerad arbetsplats

Hagalidskolan kan som första skola i Staffanstorp titulera sig som hälsodiplomerad arbetsplats. Hagalidskolan har blivit en hälsodiplomerade arbetsplats för strategiskt hälsoarbete där hälsa är en del av skolans verksamhet med strategier och aktiviteter inom rekreation och friskvård.

Läs mer

Vaccination mot livmoderhalscancer

Den 1 januari 2010 infördes vaccination mot humant pappilom virus (HPV) i det allmänna vaccinations programmet för flickor födda 1999 och senare. Beslut har tagits om att vaccinationen ska utökas och erbjudas samtliga flickor född 1994-1998 i Skåne.

Läs mer

Hälsan i ett förändrat klimat

Vi är på väg mot ett nytt klimat. Julis värmebölja och efterföljande hällregn var inga tillfälligheter. Sådana svängningar i väderleken blir allt vanligare. -Det är värmen som orsakar lidande och sjukdomar, inte kölden. Vi […]

Läs mer