markering

Bråhögsbadet

Gymnastiklektion på badet

Bråhögsbadet är oasen mitt i Staffanstorps centrum.

Bråhögsbadet är kommunens badplats, här finner du ett varierat utbud av aktivitets möjligheter för hela familjen, med inomhusbassänger på vintern och utebassäng på sommaren.

Gå till badets webbplats

 

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

20 kommentarer till Bråhögsbadet

 1. Hur tänkte ni när ni beslöt att hålla ”badet” stängt dags dato den 6/6. Tänkte ni då att de intäkterna behöver vi inte, solen lös från en klar himmel och från badet kom det endast simmare från Triton. Vi var många som besviket fick vända och gå hem igen. Ärligt, dåligt beslut, kommer att ta detta vidare upp på politikernivå. Synd om inte ni skall ha öppet de dagar SMHI räknar med att det blir fint väder.

  1. Hej Pernille!
   Den 6 juni är en helgdag som ordinarie personal är lediga.
   Utifrån målet god ekonomisk hushållning är anläggningen stängd i sommar på Nationaldagen, Midsommarafton samt Midsommardagen.
   Om vi i förväg kan se i prognoserna att det blir mycket varmt och solsken dessa dagar, bokar vi upp extrapersonal och öppnar upp.
   Prognosen för midsommarhelgen visar, ostadigt med regnskurar.
   Vänliga hälsningar, Stig Schrevelius Staffanstorps kommun.

   1. Om du nu menar att ni i förväg kan se att väderprognosen ser god ut, varför hade ni då inte öppet den 6/6 när det var kalasväder och de flesta var lediga?
    Det där Stig, får jag inte ihop.

 2. Hej
  Hur ser planerna ut för en ombyggnad av badet i Staffanstorp? I dagsläget är badet väldigt slitet med en läckande utomhusbassäng, för små pooler inomhus när det är simskola och slitna klinkergolv m.m. Har hört olika scenarier om en ombyggnad med ny utomhuspool men ser inga planer på detta kommunens hemsida. I dagsläget är det många som använder badet med simskolor, simträning i Tritons regi och sommarbadare vilket gör att en ombyggnad känns nödvändig.

  1. Hej Robert!
   I nuläget finns inga politiska beslut för ombyggnad av badet.
   Anläggningen underhålls löpande av fastighetsägaren och små förbättringar genomföres hela tiden.

   Vänliga hälsningar.
   Stig Schrevelius Staffanstorps kommun

 3. Hej!

  Jag undrar vilka regler som gäller för rökning på uteområdet vid Bråhögsbadet?
  Som icke-rökare blir jag oerhört irriterad när grannen tänder en cigg på filten bredvid mig och mina barn.
  Jag skulle gärna se ett totalt rökförbud på Bråhögsbadet, både ute och inne, samt tydlig skyltning om vad som gäller!

  Mvh
  Malin

  1. Hej Malin!
   Av Kultur- och fritidsnämndens anornande eller sponsrade aktiviteter för allmänheten får ej DANT förekomma. DANT är en förkortning för droger, alkohol, narkotika och tobak. Vi skall skylta upp bättre.

   Vänliga hälsningar.
   Stig Schrevelius Staffanstorps kommun

 4. Idag 2013-09-25 på morgonen möttes min son (10 år) av en attityd på badet som är beklämmande.
  Bakgrund: Idag skulle han och hans skolklass bada på badet på tidig morgon, det är kylslaget och +4c ute.
  Han är först på plats ingen annan har kommit och han kommer att behöva vänta. Han går ut till mig och berättar att ingen kommit, jag följer honom in och säger att du kan vänta här så skall du se att de andra kommer om en stund, du behöver inte stå och frysa ute sa jag till min son.
  Det som sedan händer är beklämmande, kvinnan bakom disken i entrén säger.
  – Det kan han inte, han måste stå ute och vänta.
  Vad sa du undrade jag, varför?
  – Nej han får inte vänta här inne, upprepade hon.
  Jag undrade vänligt åter varför? Jag upplyste också om att det är +4c ute och att han kan sitta eller stå här inne och sedan gå ut när de övriga kommer?
  – Vi kan inte ha tjugo (20) ungar väntande här inne, sa kvinnan.
  Nu upphörde de två andra av personalen som satt och drack kaffe med detta och riktade sin uppmärksamhet mot oss.
  Tjugo andra sa jag och tittade mig runt om, vilka tjugo andra svarade jag?
  – Nej, vi kan inte ha dem här… svarade kvinnan igen.
  Vilka andra undrade jag och slog ut med armarna?
  I lokalen stod jag (pappan), min 10-åriga son, kvinnan bakom disken och två andra, som för länge sedan slutat dricka sitt kaffe och nyfiket följde dialogen…
  Skall du skicka ut honom i kylan, undrade jag. Varför kan han inte vänta här och gå ut när de kommer, vad är problemet, undrade jag. Min son är rimligen ingen folksamling poängterade jag!
  Kvinnan svarade, irriterat, ok då, han får stanna.

  Min son som överhört vad kvinnan och jag sagt är bestört och ledsen över attityden och känner sig kränkt och ifrågasatt. Han vill inte vänta inomhus, då han känner sig ovälkommen av personalens dåliga attityd.
  Han går ut sätter sig på en kall bänk och väntar frysande på de andra.
  Han har redan nu en uppfattning om att här är personalen ovänlig, ohövlig och direkt fientlig till honom en lugn och vänlig 10-årig pojke…
  >> Jag undrar varför man vill manifestera sina maktambitioner att bestämma på en 10-åring? Och att dessutom ha en helt verklighetsfrämmande retorik om att en grabb är synonym med en folksamling?
  >> Jag ifrågasätter lämpligheten att en person i ett skattebetalt serviceyrke inte verkar begripa att nyckelordet är service och vänlighet.
  – Badet verkar ha attityd problem, det är beklämmande.

  1. Hej Thomas!
   Grunden är att barnen som deltar i skolsim i årskurs 2 kommer till Bråhögsbadet med skolpersonal eftersom de har ansvar för barnen under skoltid. Det händer däremot att föräldrar lämnar av sina barn utanför badet, de elever tar vi naturligtvis hand om. Eftersom du kom själv med din son kanske vår personal räknade med att du skulle vänta med din son tills resten av klassen anlände.
   Badet har öppet 06.30-08.00 för morgonsim. Bassängerna är stängda klockan 08.00-12.00 och disponeras endast av skolan. När man badar med skolan går man från skolan tillsammans, både skolpersonal och elever. Alternativt åker buss. Äldre elever träffar skolpersonalen utanför badet innan man går in gemensamt.
   Varje förmiddag har vi mellan 250-300 barn i skolsimverksamhet.

   Vänligen Stig Schrevelius, badchef, Staffanstorps kommun

   1. Läste du vad jag skrev eller svarar du i blindo?

 5. SK Tritons Mastergrupp önskar Bråhögsbadet med personal en God Jul och Gott Nytt 2014

 6. Har noterat att badvakterna i på Bråhögsbadet försöker bättra på sin solbränna. Varför har badvakterna inte profilkläder när dem arbetar. Svårt att veta vem som är badvakt. t.ex vid skarpt läge. I Lund har alla röd tröja med text på ryggen. För att nämna ett exempel.

 7. Hej!
  Personalen på Bråhögsbadet använder svart keps märkt med Badvakt och/eller pikétröja märkt med badvakt.
  Vänliga hälsningar
  Stig Schrevelius
  Staffanstorps kommun

 8. Såsom kommunpolitiker vill jag särskilt värna 1. god service och trevligt bemötande gentemot kommuninvånarna. 2 så stor utnyttjandegrad och flexibilitet som möjligt i den service som kommuninvånarna betalar för (via skattsedel och/eller egenavgift). Tyvärr fallerar Bråhögsbadet i båda avseendena just nu. I drygt tio år har jag simmat på Bråhögsbadet och det har funnits en oskriven regel att man kan motionssimma på morgonen tills de första skoleleverna kommer in i badhuset. Det är ett serviceinriktat och flexibelt sätt att hantera en verksamhet. Delas skadar det ingen och dels innebär det ett optimalt utnyttjande av en redan överansträngd verksamhet. Idag blev jag, för första gången på tio år, kommenderad ur bassängen med ett mycket otrevligt bemötande samtidigt som det låg några simmare kvar, förmodligen VIP-kunder, i bana 5 och 6. När jag kommer ut ur badhuset står skoleleverna fortfarande i ytterkläder utanför. Jag har flera gånger via de enkäter som gjorts (och förmodligen aldrig lästs) försökt framför det logiska i att utnyttja bassängtiderna maximalt. Det kan innebära t ex 30 minuter längre morgonsim, eftersom det nästan aldrig pågår något skolsim före 8.30. Särskilt angeläget kan det tyckas när motionssimmarna blivit tre gånger fler under det senaste decenniet. Ett annat sätt är att, såsom många andra bad gör, låta någon bana vara öppen hela förmiddagen. Jag har besökt badet flera gånger, i studiesyfte, mellan 8 och 12 och väldigt sällan är fler än tre banor tagna i anspråk av skolelever samtidigt. Planering ger lönsamhet. Gott bemötande ger också lönsamhet, på sikt…

  1. Hej Helene!
   Tack för dina synpunkter. Vi beklagar din upplevelse. Badchefen Stig Schrevelius är på semester och återkommer nästa vecka. Du är välkommen att kontakta Stig för att boka ett möte där vi kan träffas och prata om möjligheter till förändring.
   Med vänlig hälsning,
   Mats Schöld, Kultur & Fritidschef, Staffanstorps kommun

 9. Hej!
  Vi skulle behöva privatundervisning i simning för vår son som är 7 år. Vart vänder vi oss?

 10. Hej!
  Bråhögsbadet erbjuder endast simskola i grupp. Anmälan till vårens simskolor startar den 1 december. För mer information, ring Bråhögsbadets reception på telefon 046-251340.
  Vänliga hälsningar
  Stig Schrevelius
  Badchef, Staffanstorps kommun

 11. Hejsan,

  Jag har en stilla undran hur reglerna egentligen är vid duschning innan man badar hos er? Jag har fått för mig att man ska duscha sig fullständigt och utan kläder innan man går in i simhallen.
  Stämmer detta?

  I så fall undrar jag varför detta inte gäller alla? Jag var igår med min son på simskola hos er (3/2 kl 16.00) och kunde bevittna hur ett antal yngre invandrarkillar (cirka 7 stycken) enbart duschade med badkläderna på. När de sedan ombedda av folk i duschen att duscha utan kläder så smög de iväg och verkade ha väldigt svårt att förstå budskapet eller språket…

  När jag påtalade detta för badvakten så var det uppgivna svaret ”ja, egentligen ska man ju duscha men men…”

  Vi har själva fått olika uppmaningar hur viktigt det är att duscha innan vi badar båda via mail och muntligt.
  Hur ska jag kunna säga till mina barn att de ska duscha men inte alla behöver det?

  Ser fram emot ert svar.

  MVH
  Thomas

  1. Hej Thomas!
   Du har alldeles rätt, våra regler säger att alla badgäster ska duscha och tvätta sig med tvål utan badkläder innan man badar i bassängerna.
   Vi informerar ständigt genom att skylta med både bild och text i omklädning och duschrummen, här har alla badgäster ett egenansvar. Vi kommer tillsammans med andra bad i Sverige att genomföra en kampanj under våren för att belysa vikten av att inte ta med sig smuts i badvattnet.
   Vänliga hälsningar
   Stig Schrevelius, badchef, Staffanstorps kommun

 12. Ang. badkläder på vid, tvagning/tvättning/duschning.

  Det var därför jag slutade, gå dit.