Årets utställningar (2016)

Sonja Reinfeldt-Jansson 6.12 – 31.1 2016

Sonja Reinfeldt-JanssonMinnesutställning. Textila arbeten, måleri med mera. Målningarna skimrar. Vävarna är praktfulla i mättade färgkompositioner.

 

Allan Friis 7.2 – 3.4

Allan Friis Jag är den ende som vetEn retrospektiv utställning med verk från sent 40-tal. Allan Friis, född i Malmö 10 januari 1931, är en svensk konstnär, främst känd för sina politiska bilder.

 

Kim W Andersson 10.4 – 22.5

KimwanderssonKim W. Andersson växte upp i Staffanstorp och är idag en världsberömd serietecknare. I sitt konstnärsskap vrider och vänder Kim ofta på temat ung kärlek, med en surrealistisk touch.

”Konsthistoria” 29.5 – 12.6

Elever från några av kommunens skolor

Anna Rochegova 19.6 – 14.8

Anna Rochegova Blooming

Måleri. Anna Rochegova föddes i Moskva 1953 i en familj av konstnärer.

Fredrik Lindqvist 21.8 – 2.10

Fredrik LindqvistTräsnitt på tyg och på papper. Fredrik Lindqvist tecknar motivet på träskivor och skär sedan ut alltihop med vassa knivar. Bilderna är uppdelade i många mindre delar för att de ska få plats i grafiktryckpressen. Fredriks bilder trycks sedan på enfärgade och mönstrade tyger och sys till sist ihop till ett träsnittskollage med en grov svart tråd.

Annika Bryngelson 9.10 – 27.11

Annika BryngelsonMåleri, blandteknik och annat. Annika Bryngelson är en skandinavisk konstnär och illustratör. I hennes målningar arbetar Annika med maskiner, symboler och vardagsföremål. Inspiration hämtar hon från enkla, vardagliga ting.

Lotta Hagerman 4.12 – 29.1 2017

Lotta HagermanMåleri. Lotta Hagerman är bildkonstnär, grafiker, mönsterformgivare, textilkonstnär, född 1940 i Stockholm. Sedan länge är det fritt måleri som gäller för Lotta Hagerman. Just nu använder Lotta helst akryl/vinylfärg på uppspänd linneduk, eller uppspänd polytoile (glasfiberduk).

 

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.