Framtidens kommun

Framtidens kommun – perspektiv 2038 kallas Staffanstorps kommuns framtidsvision som även ska fungera som en översiktsplan. Projektet startade hösten 2007 och 30 november 2009 antog kommunfullmäktige Framtidens kommun – perspektiv 2038 som kommunens framtidsdokument och som kommunens översiktsplan. Den 24 oktober 2011 gjorde kommunfullmäktige ett tillägg om hur vi går vidare mot framtidens kommun.

I Framtidens kommun har vi valt att bygga en identitet i kombination med en traditionell översiktsplan med syfte att tydliggöra vår identitet som är viktig för kommunens positionering i regionen.

Detta innebär att Framtidens kommun – perspektiv 2038 är ett av de viktigaste styrdokumenten för kommunen och ska följas av alla verksamheter under en längre tid.

Hoppa till navigering

2 kommentarer till Framtidens kommun

 1. Hej!

  Jag undrar vem som har arbetat med att ta fram de fem ”identitetsbärarna” som ni använder er av? Det skulle vara intressant att veta vad t.ex. begreppet livsoas innehåller?

  Mvh Wilhelm

  1. Hej Wilhelm! Kommunens fem identitetsbärare ingår i Framtidens kommun – perspektiv 2038 (tillika kommunens översiktsplan) som tagits fram av en projektgrupp och med en styrgrupp där politiken funnits med.
   Kommunfullmäktige beslutade att anta vårt framtidsdokument den 30 november 2009.

   Identitetsbäraren ”livsoas” syftar till att utveckla vår kommun från boendekommun till en framtida identitet med ett mervärde i begreppet ”livsoas”.

   I Framtidens kommun – perspektiv 2038 kan du läsa mer om begreppet ”livsoas” på sidan 8 och på sidan 134 hittar du namnen på de tjänstemän och politiker som ingått i projekt- och styrgrupp.

   Vänligen
   Ann Hjortzberg
   Medborgarkontoret, Staffanstorps kommun


Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.