Att skriva kommentarer

Wordle - Att lämna en kommentar

Att lämna en kommentar

– En möjlighet för dig att enkelt föra en dialog med kommunens tjänstemän.

Om du har synpunkter på informationen på en viss sida – lämna en kommentar eller e-posta till den som är sidansvarig. Alla sidor har en sidansvarig som granskar kommentarerna. Alla kommentarer kan komma att modereras. Vi förbehåller oss rätten att radera/avpublicera innehåll om vi bedömer att detta är kränkande eller stötande. Inga påhopp tillåts. Vi behandlar varandra med respekt. Vår webbplats är inte tänkt som ett politiskt forum, då det är vi tjänstemän som svarar på kommentarer på staffanstorp.se.

E-postadresser som används för kommentarer publiceras aldrig på webbplatsen. De är däremot viktiga för att vi ska kunna komma i kontakt med dig om det behövs. Välkommen att kommentera sidor och nyheter på staffanstorp.se

Våra riktlinjer för kommentarer och diskussioner är enkla:

 1. Identifiera dig med namn och e-postadress
 2. Visa respekt

Om kommentaren behöver ett svar av oss försöker vi besvara/bemöta kommentaren inom 24 timmar måndag – fredag kl. 8-17 med undantag för veckoslut, helger, semester och sjukdom.

Inlägget undertecknas med namn, helst med både för- och efternamn. En kommentar bör inte vara längre än 500 tecken. Länkar utan samband i kommentaren publiceras inte. Tänk på att inte använda kommentarsfältet för att lämna känsliga uppgifter.

Vi accepterar inte kränkande kommentarer om till exempel: etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet. Vi publicerar inte kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor. Inte heller hot, trakasserier, skvaller, svordomar och obscena ord accepteras.

Kommentarer som inte följer riktlinjerna publiceras inte och olämpliga kommentarer tas bort. Kommentarerna gallras regelbundet.

Hoppa till navigering

29 kommentarer till Att skriva kommentarer

 1. Hej Lars-Erik
  Det är ju inte bra om du upplever saltningen som överdriven. Det kan säkert hända att man lägger ut för mycket på någon sträcka vilket oftast har med maskininställningen att göra då saltet kan ha olika kornstorlek från olika leveranser. Vi påtalar för våra entreprenörer att man måste vara noggrannare med inställningarna. Krav och ansvar för halkbekämpning är anledningen till att det ibland kan upplevas överdrivet.
  Mvh Bengt Larsson Tekniska enheten

 2. Hej Lars-Erik!
  Tack för dina synpunkter Vår webbplats är inte tänkt som ett forum för politiska diskussioner eftersom det är vi tjänstemän som svarar på kommentarer, det är inte en direktkontakt med våra förtroendevalda. Tanken är att hjälpa till lite utöver det vanliga med att svara på frågor, hitta information med mera. Kontaktuppgifter till våra förtroendevalda hittar du här: http://staffanstorp.se/politik/sa-styrs-kommunen/politiker/

  Det finns svårigheter att jämföra budgetar mellan så pass olika verksamheter då uppdragen ser väldigt olika ut. Just nu pågår en utredning med syfte att utöka vattenkapaciteten i Bråhögsbadet. Målet är att ett beslut ska tas under 2013 angående Bråhögsbadetsframtid.
  Vänligen Mats Schöld, Staffanstorps kommun

 3. Hej Jörgen!
  Vi kontaktar NCC för att kontrollera parkeringen. Synpunkter, felanmälan med mera kan du lämna här

  Vänligen Bengt Larsson, Staffanstorps kommun

 4. Hej Anders
  Vi tittar över behovet för komplettering av materialet.
  Mvh
  Bengt Larsson Tekniska enheten

 5. Hej Vale!
  Det är svåra frågor du ställer, men jag ska försöka hjälpa dig så gott jag kan. Hälsofrämjande och sjukvård – Går under Region Skåne.
  Hälsa i arbetslivet – Som anställd i vår kommun är vissa friskvårdsaktiviteter gratis och vissa erbjuds till en subventionerad kostnad.
  Barn och ungas uppväxtvillkor – Kontakta chefen för förebyggande enheten Anneli Nilsson, 046-287 17 70 eller via mejl anneli.nilsson@staffanstorp.se
  Vänligen Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

  1. Tack för hjälpen.

 6. Hej Adde!
  Det tackar vi för. Vi försöker ge en bättre service och vara snabba med svar.
  vänligen Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

 7. Hej Angelica!
  Jag är ledsen att du inte är nöjd med ditt barns mat på förskolan. För att vi ska kunna svara dig rätt behöver vi veta vilken förskola det gäller? Då sillen är ett alternativ som inte finns på förskolor borde middagsrätten varit fiskgratäng TexMex med potatismos.
  Vänligen
  Magnus Malm

 8. Hej Lisa!
  Nu är det ändrat. Tack för din uppmärksamhet.
  Vänligen Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

 9. Hej Gull-britt!
  Inga socialdemokrater har lämnat in kvitton för betalning angående Grimmenresan.
  Vänligen Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

 10. Hej Maria!
  Det är julskyltning i Staffanstorps centrum lördagen den 30 november och det är julmarknad i Jakriborg 14-15/12 och 21-22/12, 2013 kl. 11.00-17.00.

  Vänligen Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

 11. Hej Helen!
  Det är svåra frågor du ställer, men jag ska försöka hjälpa dig så gott jag kan. Hälsofrämjande och sjukvård – Går under Region Skåne.
  Hälsa i arbetslivet – Som anställd i vår kommun är vissa friskvårdsaktiviteter gratis och vissa erbjuds till en subventionerad kostnad. Hållbar utveckling –
  Stadsbyggnadskontorets arbetsuppgifter är att främja en hållbar utveckling så att nuvarande och kommande generationer tillförsäkras en hälsosam och god livsmiljö med långsiktigt hållbar mark- och vattenanvändning samt att verka för:
  -Skydd av värdefulla naturmiljöer
  – En god byggnadskultur
  – En god landskaps och stadsmiljö
  – Största möjliga trafiksäkerhet
  – Trafiksäkra lokala och regionala cykelstråk
  – Verka för en strategisk översiktlig planering som tillvaratar Staffanstorps kommuns möjligheter i en region med tillväxt och attraktionskraft och där medverka till en planering för bärkraft och balans
  – Följa de riktlinjer som anges av kommunfullmäktige i översiktsplanen och i enlighet med dessa verka för en god beredskap för byggande genom detaljplaner för bostäder och verksamheter.
  Vänligen Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

 12. Hej igen Saysamon!
  Våra äldreboende drivs i privat regi Pilegården drivs av Humana omsorg Tel: 070-164 73 30, Klöverlyckan, Tel. 040-46 21 17, Attendo Care AB driver Magnoliagården Tel. 0767-90 29 00
  Lycka till
  Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

 13. Hej Mimmi!
  Jo din fråga kom fram och den är skickad till Ann-Christine Rask men hon kommer inte tillbaka förrän på torsdag.
  Vänligen Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

 14. Hej. vem ringer man om man vill ha arbetsgivarintyg och nummer dit?

  tack på förhand

  1. Hej Jonny!
   Du kan kontakta löneavdelningen 040-43 94 38 så kan de säkert hjälpa dig.
   Vänligen Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

 15. Hejsan.
  Vet ni vem som äger de tre lokalerna på Klockaregårdsvägen?
  De hade varit perfekta för byns ungdomar att rusta upp och ha som samlingslokal!

  1. Hej Ulrica
   Det är kommunen som äger lokalerna. De är tyvärr i för dåligt skick för att kunna renoveras och behöver rivas.

   Mvh
   Pontus Borgstrand, exploateringschef

 16. Jag tänkte se om det fanns något ledigt jobb hos er, men jag hittar inte ens annonsplatsen – dåligt betyg alltså.
  Jag hittade knappt den här kommentarrutan heller – varför ska man längst ner för att hitta den, är det genomtänkt?

  1. Hej Per!
   Vad tråkigt att du inte hittade våra lediga tjänster
   http://staffanstorp.se/arbetsliv/kommunen-som-arbetsplats/lediga-tjanster/
   Jag tar med mig dina synpunkter till vår utvecklingsgrupp.
   Vänligen Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

 17. Jag måste berömma alla tjänstmän i kommunen som utan att tappa fattningen svarar på alla kommentarer här i forumet. Ni är ofta imponerande snabba, sakliga och informativa. Jag följer forumet dagligen och ser ju gång på gång hur skribenterna blandar ihop politik med det ni tjänstemän utför. Det är också vardag med rena oförskämdheter och en del håller en ganska tråkig sarkastisk ton i sina inlägg. Det är också vanligt att man tar upp småbagateller som bara rör skribenten där man kan tycka att det finns bättre sätt att sköta den kommunikationen med kommunen än att skriva i ett öppet forum på kommunens hemsida. Men likväl så får alla skribenter ett trevligt, välformulerat och diplomatiskt svar tillbaks. Jag är minst sagt imponerad över ert stora tålamod.

  Jag vill också visa min uppskattning till att forumet finns. Det är en enorm service till kommuninvånarna att kunna ha denna direktdialog med tjänstemännen i ett öppet forum. Det är inte så ofta ni får beröm och uppskattning (åtminstone inte här i forumet) så jag tyckte det var på sin plats med lite av den varan.

  1. Tack Daniel, för dina värmande ord vi uppskattar dem verkligen. Din tolkning är alldeles rätt och jag blev alldeles tagen. Tack än en gång!
   Vänligen
   Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

   1. Håller med Daniel om bra service här på hemsidan men blev lite förvånad över det långa inlägget. När jag skrev ett av liknande längd fick jag till svar att inlägg ska hållas kort, max 500 tecken, enligt era regler. Detta kan jag förstå men i så fall ska väl det gälla alla inlägg…?

    1. Hej Maria!
     Tack för din synpunkt. Det har rätt i att jag mejlade till dig när din kommentar var för lång, med mera. Daniel följer de övriga riktlinjerna och vår personal behöver verkligen den feedback som han ger oss, då kommentarerna inte alltid håller en trevlig ton. Tyvärr finns inte tiden att mejla ut till alla som inte håller 500 tecken. Vi kommer att skruva till inställningarna så att det inte går att lämna hur långa kommentarer som helst. Problemet vi har med det är att vi själva ofta behöver mer än 500 tecken för att svara. Vi gör vårt bästa, för att ge lite extra service ibland når vi inte ända fram. Vänligen Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

 18. Jag hoppas verkligen att ni inte är nöjda med denna web-sida, mesig! svårt att hitta, och riktigt ful!

  Varför ingen info om Staffanstorps Motorshow……

  1. Hej Christer!
   Staffanstorps Motorshow hittar du information om i vår kalender eller på Spegelns webbplats
   Ha så trevligt Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

 19. Hej. vem ringer jag för att få ett arbetsgivarintyg? och gärna telefonnummer med.
  tack på förhand

  1. Hej Jonny!
   Du kan kontakta löneavdelningen 040-625 64 39 Karin Larsson eller 040-625 64 38 Eva Andersson så kan de säkert hjälpa dig.
   Vänligen Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun


Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.