Politiker

Hoppa till navigering

11 kommentarer till Politiker

 1. Under rubriken: så styrs kommunen, vad betyder orden? Vad betyder egentligen ordet demokrati för politiker? Inte bara detta i ärendet försäljning av hyresrätterna utan överhuvudtaget i många beslut finns just detta inte överhuvudtaget på bordet då vissa beslut tages! För att återgå till hyresrätter eller inte så säger ni :ni väljer själva! Men herregud, tror ni allvarligt talat inte att vi gjort detta val? Vi som sitter i hyreslägenheter vill ha det så och inte bostadsrätt! Och tänk ,då våra barn måste skuldsätta sig i sitt första boende. Men det är ju ”demokratiskt” framröstat. Så ser ni på demokrati. / Kent

 2. Demokrati ser olika ut på olika platser, men har det gemensamt att makten utgår från folket, direkt eller via ombud. Motsatsen, diktaturer eller auktoritära samhällssystem kännetecknas av brist på fria val etc.

  I Sverige och i Staffanstorp har väljarna röstat fram ett borgerligt, respektive moderat styre. Helt demokratiskt. Att antyda att det som Kent gör, att demokrati inte råder när ett beslut går emot vad han själv tycker är bara tramsigt och ett hån mot alla som upplevt diktatur.

  Kent har dessutom fel i sak. Samtliga de lägenheter som planeras att säljas kommer att säljas som hyresrätter. Så Kent, sprid inte missuppfattningar på offentliga forum för att underbygga din argumentation. Bättre då att du själv ökar ditt politiska engagemang i stället för att bara klaga på andra.

  1. Du får nog lära upp de övriga partierna i Staffanstorp vad demokrati står för. Jag tänker på det utskick som kom med post idag.

 3. Hej Kent!
  Vad är det du anser att M ska lära oss i de andra partierna angående demokrati?

 4. Vilket parti tillhör Möller ? Det står på alla andra utom han och en till.. ?

  1. Hej Marcus!
   Stefan Möller företräder inget parti i Kommunfullmäktige han är en så kallad ”politisk vilde”.
   Vänligen Björn Anbring, Staffanstorps kommun.

 5. Marcus: Han är moderat. Han ligger i dvala nu och väntar på att bli insatt igen. Någon från moderaterna får gärna förklara för mig, hur man kan tala om affärsidéer när man går in och tar mandat från ett parti som man dessutom säger sig öppet föraktar. Tror Ni verkligen att folk som röstade på SD vill se Möller där? Eller identifiera sig Möller med SD så starkt att han kände för att ta den lediga stolen där. Fria val..är det fritt val att bosätta sig i en annan kommun därför det inte finns hyreslägenheter i kommunen? Där kommunen har medverkat till att låta en hyresvärd få mandat på området. Med hyror som ingen sjukpensionär, ensamstående, ungdom eller funktionshindrad som lever på existensminimum kan klara? Nej..kära politiker moderat eller inte, demokrati är valfrihet, men finns det inga val, så kan man inte kalla det för demokrati. Det är diktatur! Att sälja ut, att skära ner för att ge marknaden makt, är inte demokrati. Det är att styra demokratin mot en ekonomisk diktatur. Kommunens politiker har i uppgift att se till att bevara demokratin, oberoende av vilket parti man förespråkar. Här vill jag nog säga att moderaterna har gjort sitt bästa för att införa ett ekonomisk diktatur.

  1. Håller med Mia .Det är många som stå kö i hyresrätter i Staffanstorp .Vi skulle behöva mera hyresrättet med rimliga hyror. Sjukpensionärer , pensionärer och ungdomar har inte råd betala hyror 6 000-10 000kr månad , när dom får inte ens detta summor totalt hela månaden att leva på betala räkningarna och mat eller Hyrorna även höjs varje år, men inte sjukpension eller pension. Att man blir fattigare och fattigare varje år.

 6. Går inte att maila personer i Valnämnden från hemsidan under valnämnd:
  Mail message was not delivered to SMTP serverThe Error Code was: 2

  1. Hej Thomas!
   Vet du vilken person i valnämnden som du inte kunde mejla till? Försökte du från en dator, smartphone eller surfplatta?
   Vänligen Anna Jarl, Staffanstorps kommun

   1. Ja, det var de två översta i listan.
    Givetvis skall ni ju prov-maila alla i listan…


Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.