Dexter – barnomsorgstjänst

Barn och personal spelar Uno på Mellanvångens förskola Foto:Lisbeth Svensson

Ansökan om plats inom barnomsorg/förskola och skolbarnomsorg/fritidshem

Dexter inloggning för föräldrar

Ansökan om plats i förskola, familjedaghem och fritidshem gör du via Dexter. Dexter är en portal där du ansöker om förskoleplats och skolbarnomsorg för ditt barn. Här lägger du även in schema för ditt barn och ändrar inkomstuppgift.

Du ska ställa ditt barn i kö minst 4 månader innan du önskar plats. Barnet placeras inte före ett års ålder. Om ditt barn inte får plats på den önskade förskolan efter 4 månader så erbjuds plats på en förskola i kommunen som har möjlighet att ta emot barnet.

Hoppa till navigering

58 kommentarer till Dexter – barnomsorgstjänst

 1. Tack för hjälpen!
  Jo jag vet att jag har samma inloggning men hittar inte dom. Men undrar ändå om man inte ska få hem papper i vilket fall? Jag fick papper på båda mina andra barn.
  Mvh : Emma

  1. Hej Emma, ber om ursäkt för att uppgifterna inte kommit hem till dig.Det är klart att du skall få hem uppgifter även på ditt yngsta barn. Har skickat uppgifterna med posten idag.
   Trevlig kväll!
   Maria Björk Ohlin
   Barn och utbildning

 2. Hej,

  Om ca ett år flyttar vi till Staffanstorp (bor idag i Malmö). Som jag har förstått det så ska jag göra ansökan om dagisplats via dexter och då vi inte kommer vara skriva i S-torp kommun förrän om ca 1 år behövs kopia på köpekontrakt?! Vart ska jag då skicka detta? Kan jag söka redan nu via dexter trots att vi inte är skrivna i kommunen? Mvh Lina

  1. Hej Lina, du kan skriva in ditt barn nu i barnomsorgskön men er ansökan blir godkänd när ert köpe/hyreskontrakt har inkommit.
   skicka kontraktet till mig på mail: maria.olin@staffanstorp.se
   eller per post:
   Staffanstorps kommun
   Maria Björk Ohlin
   245 80 Staffanstorp.

   Har du fler frågor är du välkommen att ringa på 046-251289.

   Vänligen
   Maria Björk Ohlin
   Barn och utbildning

 3. Hej!
  Vilka regler gäller ang föräldrens egen sjukdom, uttag av komptimmar/enstaka semester dagar/ huvudsemester (sommar) då man har sitt barn på fritids?

  1. Hej Peter, här http://staffanstorp.se/wp-content/uploads/2012/04/412SkolbarnsomsorgsverksamhetenMedTillampningsforeskrifter.pdf kan du läsa om vad som gäller angående barns vistelsetid vid de olika tidpunkterna som du undrar över. Har du ytterligare frågor kontakta rektor eller biträdande rektor
   på ditt barn skola.
   Vänligen
   Maria Björk Ohlin
   Barn och utbildning

 4. Hej

  Min man har fått ett fast arbete i Staffanstorp och med det vill vi att de går på en förskola där. Räknas det som skäligt nog att få Malmö kommun att godkänna förskoleplatsen i en annan kommun?

  1. Hej Elli, kontakta Malmö kommun för besked om de godkänner att ni har barnomsorgsplats i annan kommun. Har du ytterligare frågor får du gärna kontakta oss på barn- och utbildning
   Vänligen
   Maria Björk Ohlin
   Barn- och utbildning

 5. Hej! Jag har anmält mina barn i kö till barnomsorg via Dexter. I papperna jag fick hemskickat med inloggningsuppgifter står det att jag regelbundet ska gå in på barnounga.staffanstorp.se för att bevaka platserbjudanden, men jag får inte denna adress att fungera. Jag har provat olika webbläsare och nätverksinställningar. Är det något tillfället problem med hemsidan eller har jag fått fel adress?
  Mvh J

  1. Hej, försök med denna adress istället https://staffanstorp.dexter-ist.com/Staffanstorp/Default.asp?page=auth/common/login . Hoppas att den fungerar bättre.
   Trevlig helg!
   Maria Björk Ohlin
   Barn och utbildning

 6. Hej.
  Hur sent kan man ändra i förskolaönskan utan att det påverkar startdatum?

 7. Hej Trine, kontakta oss på Barn och utbildning så kan vi diskutera dina önskemål.
  Vänligen
  Maria Björk Ohlin
  046-251289
  Barn och utbildning

 8. Hej!

  Vi önskar placera vårt barn i en förskola i Lund istället för i Staffanstorp. Detta för att vi bägge föräldrar arbetar i Lund och bor precis vid kommungränsen.
  Hur ser reglerna ut för detta och hur går man tillväga?

  Mvh,
  Angelina

  1. Hej Angelina, kontakta förskolan som ni vill att ert barn ska gå på för att höra hur ni sätter ert barn i kö. När ni har fått plats på en förskola utanför Staffanstorps kommun ska man skicka in blanketten
   http://staffanstorp.se/wp-content/uploads/2014/12/Ansokan-om-fors-i-annan-kommun-2014.11.pdf
   så att vi är informerade om var ert barn går i förskola och så att allt blir rätt när det gäller barnomsorgsavgift och ersättning till förskolan.
   Har ni fler fråga kontakta gärna mig.
   Vänligen
   Maria Björk Olhlin
   Barn och utbildning

 9. Hej!

  Vi ska flytta till Kyrkbyn Staffanstorp i augusti månaden. Vi har en 10-årig pojke, som ska byta skolan. Nu går han i Hubertusgården i Lund. Mina systersbarn går i Mellanvångsskolan så kontaktade jag rektorn och expedition där för att kunna få en plats för min son, men skolan är full av barn. Vi har sökt plats i kön.
  Jag undrar om det finns nån information om skolornas upptagningsområde. Är det verkligen sant att vi kan få en garanterad plats bara i Balderskolan? Hur gör man då om man absolut inte vill ha den skolan för sitt barn? Kanske Anneroskolan tillhör också vårt område? Hur kan man få veta det?

  Mvh, Jenny

  1. Hej Jenny, kontakta Cecilia Dufwa, rektor på Anneroskolan för information om plats till hösten -15 eller Gustav Hultqvist på Barn och utbildning. Ring Staffanstorps kommuns växel på 046-251100.
   Vänligen
   Maria Björk Ohlin
   Barn och utbildning

 10. Hej!
  När jag försöker ändra inkomst via Dexter blir jag utkastad till förstasidan och så står det med rött ovanför inloggningsfälten ”Licens saknas för sidan: bo/placement/income_list”. Det fungerar att logga in i Dexter och lägga schema till fritids men EJ att komma in till inkomstfliken. Generellt fel eller bara för mig?
  MVH
  Cecilia

 11. Hej!
  Fyllde i förra veckan i formuläret om nya inloggningsuppgifter till Dexter. Detta ska skickas hem med brev, står det. Har ännu inte fått det och undrar nu om det kan ha blivit något fel eller om det tar lite tid innan det kommer?
  Mvh Carita

  1. Hej Carita, inloggningsuppgifter är på väg till dig med posten.
   vänligen
   Maria Björk Ohlin
   Barn och utbildning


Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.