Dexter – barnomsorgstjänst

Barn och personal spelar Uno på Mellanvångens förskola Foto:Lisbeth Svensson

Ansökan om plats i förskola, familjedaghem och fritidshem gör du via Dexter. Dexter är en portal där du ansöker om förskoleplats och skolbarnomsorg för ditt barn. Här lägger du även in schema för ditt barn och ändrar inkomstuppgift.

Du ska ställa ditt barn i kö minst fyra månader innan du önskar plats. Barnet placeras inte före ett års ålder. Om ditt barn inte får plats på den önskade förskolan efter fyra månader så erbjuds plats på en förskola i kommunen som har möjlighet att ta emot barnet.

Hoppa till navigering

47 kommentarer till Dexter – barnomsorgstjänst

 1. Hej.
  Hur sent kan man ändra i förskolaönskan utan att det påverkar startdatum?

 2. Hej Trine, kontakta oss på Barn och utbildning så kan vi diskutera dina önskemål.
  Vänligen
  Maria Björk Ohlin
  046-251289
  Barn och utbildning

 3. Hej!

  Vi önskar placera vårt barn i en förskola i Lund istället för i Staffanstorp. Detta för att vi bägge föräldrar arbetar i Lund och bor precis vid kommungränsen.
  Hur ser reglerna ut för detta och hur går man tillväga?

  Mvh,
  Angelina

  1. Hej Angelina, kontakta förskolan som ni vill att ert barn ska gå på för att höra hur ni sätter ert barn i kö. När ni har fått plats på en förskola utanför Staffanstorps kommun ska man skicka in blanketten
   http://staffanstorp.se/wp-content/uploads/2014/12/Ansokan-om-fors-i-annan-kommun-2014.11.pdf
   så att vi är informerade om var ert barn går i förskola och så att allt blir rätt när det gäller barnomsorgsavgift och ersättning till förskolan.
   Har ni fler fråga kontakta gärna mig.
   Vänligen
   Maria Björk Olhlin
   Barn och utbildning

 4. Hej!

  Vi ska flytta till Kyrkbyn Staffanstorp i augusti månaden. Vi har en 10-årig pojke, som ska byta skolan. Nu går han i Hubertusgården i Lund. Mina systersbarn går i Mellanvångsskolan så kontaktade jag rektorn och expedition där för att kunna få en plats för min son, men skolan är full av barn. Vi har sökt plats i kön.
  Jag undrar om det finns nån information om skolornas upptagningsområde. Är det verkligen sant att vi kan få en garanterad plats bara i Balderskolan? Hur gör man då om man absolut inte vill ha den skolan för sitt barn? Kanske Anneroskolan tillhör också vårt område? Hur kan man få veta det?

  Mvh, Jenny

  1. Hej Jenny, kontakta Cecilia Dufwa, rektor på Anneroskolan för information om plats till hösten -15 eller Gustav Hultqvist på Barn och utbildning. Ring Staffanstorps kommuns växel på 046-251100.
   Vänligen
   Maria Björk Ohlin
   Barn och utbildning

 5. Hej!
  När jag försöker ändra inkomst via Dexter blir jag utkastad till förstasidan och så står det med rött ovanför inloggningsfälten ”Licens saknas för sidan: bo/placement/income_list”. Det fungerar att logga in i Dexter och lägga schema till fritids men EJ att komma in till inkomstfliken. Generellt fel eller bara för mig?
  MVH
  Cecilia

 6. Hej!
  Fyllde i förra veckan i formuläret om nya inloggningsuppgifter till Dexter. Detta ska skickas hem med brev, står det. Har ännu inte fått det och undrar nu om det kan ha blivit något fel eller om det tar lite tid innan det kommer?
  Mvh Carita

  1. Hej Carita, inloggningsuppgifter är på väg till dig med posten.
   vänligen
   Maria Björk Ohlin
   Barn och utbildning


Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.