Buss och tågkort JoJo

För dig som är folkbokförd i Staffanstorps kommun gäller följande

Du som går i gymnasieskolan får gratis buss- och tågkort för dagliga resor till och från skolan om avståndet mellan hemmet och skolan är minst 6 km. Du kan få busskort till och med vårterminen det år du fyller 20 år. Skolkortet är personligt och består av två delar: Jojo-kort och terminsbevis. På terminsbeviset krävs ett foto. Utan foto och ifyllt terminsbevis är kortet ogiltigt och du kan få böter av Skånetrafiken vid en kortkontroll. Istället för buss- och tågkort kan du välja kontantbidrag vilket motsvarar kortets värde.

Om du flyttar från Staffanstorps kommun är du inte längre berättigad till busskort från oss. Du måste då vänd dig till den kommun där du är folkbokförd. Om du avbryter dina studier har du inte längre rätt till buss -och tågkort.

Fyll noga i och lämna ansökan, för buss- och tågkort när du hämtar ut ditt kort. Tag med legitimation när du ska hämta ditt kort.

Du som har inackorderingstillägg har inte rätt att samtidigt få busskort.

Förlorat ditt kort?

Kortet är en värdehandling och om du skulle förlora ditt kort eller om det går sönder får du betala en avgift för att få ett nytt. Du sätter in 300 kr på BG 281-1222. Du ska ange ditt namn och personnummer samt  referensnummer 313221-1715-450 på inbetalningen. Sedan tar du med ditt kvitto/utskrift på inbetalningen och beger dig till Medborgarkontoret för att hämta ut ett nytt kort.

Förlorade kort spärras för att inte kunna användas av obehöriga. När kortet spärrats kan det aldrig aktiveras igen. Om kortet inte har någon yttre åverkan, men ändå inte fungerar, ska du genast byta ut kortet i Medborgarkontoret utan kostnad. Busskorten delas ut av medborgarkontoret som ni når på 046-251100

Mer information om JOJO gymnasiekort finns på Skånetrafikens hemsida

Matkort/skollunch för gymnasielever från Staffanstorps kommun är gratis och delas ut av respektive skola.

Hoppa till navigering

53 kommentarer till Buss och tågkort JoJo

 1. Hej!
  Jag har precis kommit hem från semester och har inte haft möjlighet att hämta ut mitt kort än, var kan jag hämta det i efterhand?
  Mvh Johan

  1. Hej!

   Du kan komma till medborgarkontoret i dag på eftermiddagen.
   Vänligen Camilla Nilsson

 2. Hej
  Min dotter har börjat på dans och musikal i Lund. Det visar sig att viss tid av deras undervisning kommer att ligga på kvällstid och helger. Hur löser man det med busskort då?
  Mvh Helena

  1. Hej!
   Om det gäller resor på tider då det vanliga busskortet vi erbjuder inte gäller så är det ni själva eller skolan som får stå för kostnaderna, tex åka med ett jojo rabattkort som man laddar själv.

   Vänligen Camilla Nilsson

 3. Hej! Finns det undantag för gravida kvinnor som studerar men inte bor så långt som reglerna säger för att berättigas ett gratis busskort?
  (Om man är arbetslös och har barn hemma?)

  1. Hej!
   Man kan få busskort tom vårterminen det året man fyller 20 år och är folkbokförd i Staffanstorp. Jag vet inte var du bor och vilket avstånd du har till skolan men du får gärna kontakta mig på 046-251288 så kan jag svara dig bättre.
   Vänligen Camilla Nilsson

 4. Hej, hur länge dröjer det innan kontantbidraget betalas ut. Min som går i gymnasiet i Lund var och lämnade in ansökan på medborgarkontoret för 2 v sedan och han väntar fortfarande på pengar så att han kan ta bussen till skolan.

  1. Hej!
   Utbetalningarna är skickade till ekonomikontoret så pengarna bör komma denna veckan. Om inte så hör av er till mig på 046-251288 så jag kan få elevuppgifter och undersöka saken.

   Vänligen Camilla Nilsson

 5. Om man blir av med ett kort, vilket konto skall de 300 kr betalas in till?

  1. Hej!
   Om du blir av med ditt kort ska du sätta in 300 kr på BG 281-1222. Du ska ange ditt namn, personnummer samt referensnummer 313221-1715-450. Ta sedan med ett kvitto/utskrift på din inbetalning och bege dig till Medborgarkontoret så kan du hämta ut ett nytt kort.
   Vänligen Camilla Nilsson


Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.