Buss och tågkort JoJo

För dig som är folkbokförd i Staffanstorps kommun gäller följande

Du som går i gymnasieskolan får gratis buss- och tågkort för dagliga resor till och från skolan om avståndet mellan hemmet och skolan är minst 6 km. Du kan få busskort till och med vårterminen det år du fyller 20 år. Skolkortet är personligt och består av två delar: Jojo-kort och terminsbevis. På terminsbeviset krävs ett foto. Utan foto och ifyllt terminsbevis är kortet ogiltigt och du kan få böter av Skånetrafiken vid en kortkontroll. Istället för buss- och tågkort kan du välja kontantbidrag vilket motsvarar kortets värde.

Utdelning av busskort för läsåret 14/15

 • 13 aug kl. 15- 19 på Biblioteket i Hjärup
 • 14 och 15 augusti kl. 9-17 i Medborgarkontoret , Rådhuset

Ansökningsblankett kommer att skickas hem till alla gymnasieelever under sommaren. Om du inte fått någon blankett kan du skriva ut den själv här från webben ansökan busskort.

Om du flyttar från Staffanstorps kommun är du inte längre berättigad till busskort från oss. Du måste då vänd dig till den kommun där du är folkbokförd. Om du avbryter dina studier har du inte längre rätt till buss -och tågkort.

Fyll noga i och lämna ansökan, för buss- och tågkort när du hämtar ut ditt kort. Tag med legitimation när du ska hämta ditt kort.

Du som har inackorderingstillägg har inte rätt att samtidigt få busskort.

Förlorat ditt kort?

Kortet är en värdehandling och om du skulle förlora ditt kort eller om det går sönder får du betala en avgift för att få ett nytt. Du sätter in 300 kr på BG 281-1222. Du ska ange ditt namn och personnummer samt  referensnummer 313221-1715-450 på inbetalningen. Sedan tar du med ditt kvitto/utskrift på inbetalningen och beger dig till Medborgarkontoret för att hämta ut ett nytt kort.

Förlorade kort spärras för att inte kunna användas av obehöriga. När kortet spärrats kan det aldrig aktiveras igen. Om kortet inte har någon yttre åverkan, men ändå inte fungerar, ska du genast byta ut kortet i Medborgarkontoret utan kostnad. Busskorten delas ut av medborgarkontoret som ni når på 046-251100

Mer information om JOJO gymnasiekort finns på Skånetrafikens hemsida

Matkort/skollunch för gymnasielever från Staffanstorps kommun är gratis och delas ut av respektive skola.

Hoppa till navigering

45 kommentarer till Buss och tågkort JoJo

 1. Hej!

  Har jag förstått detta rätt nu: Jag har en 8-åring som fått skola i Lund och vi själva bor i Hjärup, så får jag betala hans pendlarkort själv?

  Hälsningar
  Maria

  1. Hej Maria!
   Det stämmer att man som förälder till barn som går grundskolan i annan kommun själv står för barnets transport till och från skolan.
   Fortsatt trevlig sommar!
   Vänligen
   Maria Björk Ohlin


Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.