Buss och tågkort JoJo

Busskort hösten 2015

Busskort för läsåret 2015/2016 kommer att delas ut den 13-14 augusti.

 • 13 aug kl 9-12 i Rådhuset i Staffanstorp
 • 13 aug kl 15-19 på Biblioteket i Hjärup
 • 14 aug kl 9-17 i Rådhuset i Staffanstorp

Ansökningsblankett kommer att skickas hem till alla gymnasieelever under sommaren. Om du inte fått någon blankett kan du skriva ut den själv här från webben via länken ovan.

Fyll noga i och lämna ansökan, för buss- och tågkort när du hämtar ut ditt kort. Tag med legitimation!

För dig som är folkbokförd i Staffanstorps kommun gäller följande

Du som går i gymnasieskolan får gratis buss- och tågkort för dagliga resor till och från skolan om avståndet mellan hemmet och skolan är minst 6 km. Du kan få busskort till och med vårterminen det år du fyller 20 år. Skolkortet är personligt och består av två delar: Jojo-kort och terminsbevis. På terminsbeviset krävs ett foto. Utan foto och ifyllt terminsbevis är kortet ogiltigt och du kan få böter av Skånetrafiken vid en kortkontroll. Istället för buss- och tågkort kan du välja kontantbidrag vilket motsvarar kortets värde.

Om du flyttar från Staffanstorps kommun är du inte längre berättigad till busskort från oss och vi kommer att spärra ditt kort. Du måste då vänd dig till den kommun där du är folkbokförd. Om du avbryter dina studier har du inte längre rätt till buss -och tågkort.

Du som har inackorderingstillägg har inte rätt att samtidigt få busskort.

Förlorat ditt kort?

Kortet är en värdehandling och om du skulle förlora ditt kort eller om det går sönder får du betala en avgift för att få ett nytt. Du sätter in 300 kr på BG 281-1222. Du ska ange ditt namn och personnummer samt  referensnummer 313221-1715-450 på inbetalningen. Sedan tar du med ditt kvitto/utskrift på inbetalningen och beger dig till Medborgarkontoret för att hämta ut ett nytt kort.

Förlorade kort spärras för att inte kunna användas av obehöriga. När kortet spärrats kan det aldrig aktiveras igen. Om kortet inte har någon yttre åverkan, men ändå inte fungerar, ska du genast byta ut kortet i Medborgarkontoret utan kostnad. Busskorten delas ut av medborgarkontoret som ni når på 046-251100

Mer information om JOJO gymnasiekort finns på Skånetrafikens hemsida

Matkort/skollunch för gymnasielever från Staffanstorps kommun är gratis och delas ut av respektive skola.

Hoppa till navigering

61 kommentarer till Buss och tågkort JoJo

 1. Hej!

  Har jag förstått detta rätt nu: Jag har en 8-åring som fått skola i Lund och vi själva bor i Hjärup, så får jag betala hans pendlarkort själv?

  Hälsningar
  Maria

  1. Hej Maria!
   Det stämmer att man som förälder till barn som går grundskolan i annan kommun själv står för barnets transport till och från skolan.
   Fortsatt trevlig sommar!
   Vänligen
   Maria Björk Ohlin

 2. Hej! Om man inte har möjlighet att hämta sitt skol-jojjokort vid det utsatta datumet, kan man få det på något annat vis? Eller kan en föräldrar hämta ut det i min plats trots att jag är 18?

  1. Hej Joline, du är välkommen att hämta ditt busskort veckan efter men kontakta gärna mig innan så bestämmer vi en tid. Förälder kan även hämta men de måste då ha med sig sin legitimation och ifylld blankett underskriven av dig. Kontakta gärna mig om du har fler frågor
   Vänligen
   Maria Björk Ohlin
   046251289
   Barn och Utbildning
   Staffanstorps kommun

 3. Hej, Vi har en son som går på Internationella skolan i Helsingborg på Gymnasieprogrammet. Han bor växelvis hos sin pappa i Hjärup och mig, sin mamma i Helsingborg. Är han berättigad till buss/tågkort om han är skriver i Hjärup?
  MVH//Annika

  1. Hej Annika, ja man är berättigad busskort om man är skriven i Staffanstorps kommun och går på gymnasiet.
   Vänligen
   Maria Björk Ohlin
   Barn och utbildning
   Staffanstorps kommun

   1. Tack. Hur/var ansöker vi om det och går det fortfarande att ansöka om terminen redan börjat?
    MVH
    Annika

    1. Hej Annika, fyll i blanketten och kom till Rådhuset Torget 1 i Staffanstorp. Vi sitter idag och imorgon mellan kl 9-17 och delar ut dessa jojokort till gymnasieelever.
     Välkomna!
     länk till blankett: http://staffanstorp.se/wp-content/uploads/2014/06/JoJo-kort-ht14.pdf

     Vänligen
     Maria Björk Ohlin

 4. Hejsan! Jag kom precis hem från en utlandsresa idag och har därför inte kunnat hämta ut mitt busskort. Går det att hämta ut det nu i veckan?

  1. Hej Sanna, du är välkommen till Rådhuset på måndag mellan kl 13.00 – 17.00.
   Vänligen
   Maria Björk Ohlin
   Barn och utbildning
   Staffanstorps kommun

 5. Hej, jag och min syster var utomlands när korten delades ut. Kan vi hämta ut dessa på Rådhuset under veckan istället?
  mvh Jackie

  1. Hej Jackie, kontakta mig på telnr 046-251289 så bestämmer vi en dag och tid ni kan hämta busskorten.

   Vänligen
   Maria Björk Ohlin
   Barn och utbildning
   Staffanstorps kommun

 6. Hej,

  Vi har på grund av olika anledningar ännu inte hämtat ut vårt kort, fick ingen blankett hemskickad. Finns det möjlighet att skriva ut blanketten och hämta kortet nu?

  1. Hej Matteus, du är välkommen in till Medborgarkontoret där du kan hämta ett jojo gymnasiebusskort. Glöm inte att ta med dig ifylld blankett och ID.
   Vänligen
   Maria Björk Ohlin
   Barn och utbildning
   Staffanstorps kommun

 7. Jag undrar om det är för sent att få ett skolbusskort av kommunen även om jag redan har börjat skolan!.

  1. Hej Louise, du är välkommen in till medborgarkontoret för att hämta ditt gymnasie jojo kort. Glöm ej att ta med ifylld ansökningsblankett http://staffanstorp.se/wp-content/uploads/2014/06/JoJo-kort-ht14.pdf
   och id-handling.
   Vänligen
   Maria Björk Ohlin
   Barn och utbildning
   Staffanstorps kommun

 8. Hej!
  Har man någon möjlighet att komma ner till er på kommunen och hämta en sån ansökningsblankett? När som helst? Jag fick inte det hem skickat förra året.

  1. Du kan hämta en blankett i medborgarkontoret om du inte fått någon. Den finns även här i början på sidan om du kan skriva ut den själv.
   Med vänlig hälsning, Camilla Nilsson


Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.