Priser och stipendier

Priser & Stipendier 2010 Foto:Mats Johansson

Varje år delar kommunen ut priser och stipendier till ungdomar och ledare som har gjort framträdande insatser och vill utvecklas inom kultur- och fritidsområdet.

Motiveringar till Priser

Årets Idrottsprestation 2014:

Priset delas ut på Guldkvällen i maj. Prissumman är 2000 kr samt en silverbägare. 5000 kr delas ut till SK Triton.

  • Magdalena Kuras, landslagssimmare SK Triton

Motivering: 

”Magdalena har genom åren vunnit många nationella och internationella medaljer. Under EM 2013 i danska Herning vann Magdalena silver med det svenska landslaget på distansen 4×50 m.”

Årets Barn- och ungdomsledarpris 2014

Priset delas ut på Guldkvällen i maj. Prissumman är 7500 kr

  • Emelie Grönvall, Perform aerobic gymnastiks club

Motivering: 

”Emelie är 18 år och är huvudledare för Bamsegympagrupp med barn mellan 4-6 år. Emelie är trygg i sin ledarroll och lyhörd för barnens behov och kan därför anpassa träningen efter individens nivå. Emelie är en förebild och mycket uppskattad ledare.”

  • Jörn Olsson, Kyrkheddinge IF

Motivering: 

”Jörn har en lång erfarenhet som ungdomsledare i Kyrkheddinge IF och hans ledarskap kännetecknas av stort engagemang där alla spelare uppmärksammas. Jörn är lugn och pedagogisk och är en eldsjäl i ordets rätta bemärkelse”.

Årets kulturpris 2014

Priset delas ut på Kulturnatten i oktober. Prissumman är 10 000 kr.

  • Linda Lundqvist, Country- och popsångerskan

Motivering: 

”Linda startade Allsångståget på Gästis för 4 år sedan som en liten idé om att samla ihop byn och stämma upp i sång tillsammans. Förra året gjorde Linda 130 spelningar och blev signad av ett Amerikanskt Managment i Nashville/Tennessee efter Albumet: A piece of me som släpptes internationellt och spelas på radiostationer runt om i Världen.”

Årets kulturstipendiater 2014

Priset delas ut på Kulturnatten i oktober. Prissumman är 8000 kr

  • Liselotte Ekblad, pianist

Motivering: 

”Liselotte är en engagerad, intresserad och driven pianist som har en stor musikalisk bredd och tänker satsa på musiken. Liselotte är numera antagen till den välrenommerade skolan S:t Sigfrids Folkhögskola i Växjö.”

Priserna för Årets idrottsprestation och Ungdomsledarpriset delas ut under Guldkvällen den 23 maj. Kulturpriset och Kulturstipendiet delas ut under Kulturnatten.

Kulturpris

Kulturpris kan delas ut till person, förening eller organisation som har gjort särskilda insatser inom kulturområdet. Alla invånare i Staffanstorps kommun kan lämna förslag på pristagare. Prissumman som är 10 000 kr kan delas lika mellan två pristagare.  Staffanstorps kommun delar varje år ut Kulturpriset i samband med Kulturnatten.

De senaste årens pristagare är:

2014: Linda Lundqvist

2013: Mia Karlsson

2012: Nils-Ebbe Holgersson

2011: Staffanstorps Musikkår

2010: Hans Nilsson, Staffanstorps Hembygdsförening och Walter Johansson, Staffanstorps Teaterförening.

2009: Enes Levic

2008: Sven Hugosson och Ingeborg Johanesson.

2007: Ivan Pfeiffer.

2006: Eric Welin.

2005: Bengt Bengtsson

Kulturstipendium

Syftet med stipendiet är att göra det möjligt för pristagaren att utbilda och fortbilda sig inom olika konstnärliga områden. Pristagaren får inte bli äldre än 26 år under året och bör vara mantalsskriven i Staffanstorps kommun. Undantag kan göras om man av utvecklingsskäl har behov av att vara mantalsskriven på annan ort.
Stipendiesumman är 8 000 kr och kan delas lika mellan två stipendiater.

Ungdomsledarpris

Syftet med priset är att stimulera och uppmuntra barn- och ungdomsledare i ideella föreningar i kommunen. Det är avsett för barn- och ungdomsledare i Staffanstorps kommun som är verksamma i föreningar i kommunen. Priset kan delas ut till ledare som lagt ner ett mångårigt och framgångsrikt arbete för att främja barn och ungdomars utveckling och det kan bara delas ut en gång till samma person, med undantag för om ungdomsledaren är verksam i flera föreningar.

Ungdomsledarpriset är på 15 000 kr och det kan delas mellan tre barn- och ungdomsledare. Vid flera pristagare delas prissumman lika mellan pristagarna.

Årets idrottsprestation

Årets idrottsprestation är till för att uppmuntra personer som är aktiva i kommunens idrottsföreningar till bra idrottsprestationer. Priset bör främst gå till en person eller ett lag som har utvecklat sina färdigheter med hjälp av idrottslivet i kommunen. Undantag från göras om man av utvecklingsskäl behöver vara mantalsskriven på annan ort eller om idrotten inte bedrivs i Staffanstorps kommun. Pristagaren ska fylla minst 16 år under året, men Kultur- och fritidsnämnden kan göra undantag från ålderskravet om synnerliga skäl finns.
Priset består av en silverbägare samt 2000 kr till pristagaren. Den förening i Staffanstorps kommun som Kultur- och fritidsnämnden bedömer har fostrat den aktive får 5000 kr.

Alla ansökningar och nomineringar till priser och stipendier ska ha kommit in till Kultur- och fritidsnämnden senast den 31 mars.

Staffanstorps kommun
Kultur- och fritidsnämnden
245 80 Staffanstorp

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.