Våra bibliotek

Barnavdelningen på Staffanstorps bibliotek. Foto och licens: Åsa Siller

Biblioteken i Staffanstorp på Blekingevägen 1 och i Hjärup på Ämnesvägen 2 är viktiga platser för möten, upplevelser och kunskap. Biblioteken har mycket att erbjuda och det mesta är gratis. I bibliotekskatalogen kan du bland annat söka, låna om och reservera böcker.

Besök oss gärna så kan vi berätta vad vi mer har att erbjuda!

Biblioteket erbjuder mer än bara böcker…

…dagstidningar, tidskrifter, musik, filmer för både barn och vuxen, opera- och balettfilmer, ljudböcker, e-böcker, talböcker, bloggar, facebook, app, författarkvällar, utställningar, sköna fåtöljer, kaffe och kaka, internet, trådlöst för mobil och laptop, databaser, tysta rum, trevlig och kunnig personal som svarar på dina frågor, med mera…

Gå till bibliotekens webbplats

Hoppa till navigering

3 kommentarer till Våra bibliotek

 1. Hej!

  Hur kan ni först dela ut lappar i skolan med erbjudandet att läsa sju böcker under juni-aug och få en bok och samtidigt stänga båda biblioteken varje lördag och minimera öppettiderna på vardagskvällarna under hela sommaren?

  Självklart har även bibliotekspersonalen rätt till semester men att bara ha kvällsöppet två kvällar i Hjärup och tre i Staffanstorp och ha stängt ALLA lördagar innebär att vi som heltidsarbetar och bara har fyra-fem veckors semester får svårt för att låta våra barn få ta del av detta erbjudande…

  Skulle man inte kunna tänka sig att det kunde vara öppet någon lördag på antingen Staffanstorps eller Hjärups bibliotek under sommaren?

  Mvh Anna

  1. Hej Anna!
   Vi har mycket riktigt minskat öppethållande från och med 17 juni till 18 augusti, och lördagsstängt juni, juli och augusti. Vi har full förståelse för dina synpunkter och försöker så mycket vi bara kan, med den personal vi har att tillgå, att ha ett så generöst öppethållande under sommaren som möjligt.
   Vänligen
   Johan Rasmussen
   Bibliotekschef

 2. Kan man söka sommarjobb på biblioteket. Hur isåfall?


Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.