Våra bibliotek

Hjärups bibliotek

Biblioteken i Staffanstorp på Blekingevägen 1 och i Hjärup på Ämnesvägen 2 är viktiga platser för möten, upplevelser och kunskap. Biblioteken har mycket att erbjuda och det mesta är gratis. I bibliotekskatalogen kan du bland annat söka, låna om och reservera böcker.

Besök oss gärna så kan vi berätta vad vi mer har att erbjuda!

Biblioteket erbjuder mer än bara böcker…

…dagstidningar, tidskrifter, cd-musik, filmer för både barn och vuxen, opera- och balettfilmer, ljudböcker, e-böcker, talböcker, bloggar, facebook, app, författarkvällar, utställningar, sköna fåtöljer, kaffe och kaka, internet, trådlöst för mobil och laptop, databaser, tysta rum, trevlig och kunnig personal som svarar på dina frågor, med mera…
Gå till bibliotekens webbplats

Hoppa till navigering

13 kommentarer till Våra bibliotek

 1. Hur tänkte man när man redan den 2 juni börjar med sommartider på biblioteken? Lite väl tidigt kan jag tycka. Kan förstå att man gör det när skolorna har slutat men 2 Juni? De flesta jobbar ju fortfarande och har kanske svårt att gå till biblioteket mitt i veckan. Som sagt väldigt synd att Hjärups bibliotek redan nu har stängt på lördagar.

  Emma

  1. Hej Emma!
   Vi har full förståelse för dina synpunkter. Biblioteken i Staffanstorp och Hjärup har lördagsstängt juni, juli, augusti och minskat öppethållande 11 juni-26 augusti. Vi har öppet så mycket vi kan med den personal som finns tillgänglig. Du vet säkert att det går att förlänga lånetid och reservera media hemifrån via bibliotekets katalog. Det går naturligtvis också bra att ringa till biblioteken. Hör gärna av dig om vi kan hjälpa dig med något . Vänligen Agneta Samefors

   1. Men om någon står på kö på den bok du har hemma så går det ju inte att förlänga sin lånetid vare sig via webben eller om man ringer till biblioteket.

    1. Hej!
     Du har helt rätt i det du säger.Lånetiden kan inte förlängas om det är andra som väntar. Det går naturligtvis bra att ställa sig på kö igen efter att ha lämnat tillbaka boken. Du reserverar utan kostnad media från vårt eget bestånd. Fjärrlån kostar däremot 10 kr. Du är välkommen att höra av dig om du undrar mer kring detta.
     Vänligen Agneta Samefors

 2. Hej! Biblioteken i både Hjärup och Staffanstorp anordnar ofta teater vilket man som förälder uppskattar väldigt mycket, dock sker det mesta i Staffanstorp, som tex på lördagarna. Under hösten ska det spelas en del föreställningar som jag vill gå på med mina barn. Det som jag tycker är konstigt är varför inte Hjärups bibliotek kan sälja biljetter till föreställningarna i Staffanstorp? Förbindelserna är ju dåliga mellan Hjärup och Staffanstorp och eftersom jag är utan körkort så är det svårt för mig att få biljetter till föreställningarna i Staffanstorp.

  Tacksam för svar!

  Emma i Hjärup.

  1. Hej Emma!
   Det går så bra att ringa till biblioteket i Staffanstorp och boka biljetter. Biljetterna kan antingen skickas ut till biblioteket i Hjärup och hämtas och betalas där eller hämtas och betalas i Staffanstorp före föreställningen. Ring 046-25 12 65 och boka. Välkommen att höra av dig igen om du har fler frågor.
   Vänligen Agneta Samefors, kultursamordnare i Staffanstorps kommun

   1. Tack för svaret! Det var bra, jag undrar om Hjärups bibliotek är medvetna om det, för sist jag fösökte få tag på biljetter så nämnde dom inget om detta.

    Hälsningar Emma

    1. Hej Emma!
     Det var tråkigt att höra att du inte fått rätt information tidigare. Jag skriver in uppgifter om telefonbokning i barnprogrammet för våren.
     Vänliga hälsningar Agneta Samefors, kultursamordnare

 3. Hej Biblioteket!
  Så fin er nya hemsida blivit! /Agneta

  1. Hej!
   Tack för din kommentar.
   Vi försöker att göra webbplatsen så enkel och tydlig som det går.
   Har du tips eller synpunkter är du alltid välkommen att kontakta oss.

   Vänligen
   Rickard

 4. Hej!

  Hur kan ni först dela ut lappar i skolan med erbjudandet att läsa sju böcker under juni-aug och få en bok och samtidigt stänga båda biblioteken varje lördag och minimera öppettiderna på vardagskvällarna under hela sommaren?

  Självklart har även bibliotekspersonalen rätt till semester men att bara ha kvällsöppet två kvällar i Hjärup och tre i Staffanstorp och ha stängt ALLA lördagar innebär att vi som heltidsarbetar och bara har fyra-fem veckors semester får svårt för att låta våra barn få ta del av detta erbjudande…

  Skulle man inte kunna tänka sig att det kunde vara öppet någon lördag på antingen Staffanstorps eller Hjärups bibliotek under sommaren?

  Mvh Anna

  1. Hej Anna!
   Vi har mycket riktigt minskat öppethållande från och med 17 juni till 18 augusti, och lördagsstängt juni, juli och augusti. Vi har full förståelse för dina synpunkter och försöker så mycket vi bara kan, med den personal vi har att tillgå, att ha ett så generöst öppethållande under sommaren som möjligt.
   Vänligen
   Johan Rasmussen
   Bibliotekschef

 5. Kan man söka sommarjobb på biblioteket. Hur isåfall?


Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.