Isbana, hockeyskola och ungdomsscen på sportlovet

60-årsfirandet (2012) drar igång på allvar för Staffanstorps ungdomar redan under sportlovet, vecka 8, då kommunen bjuder på isbana, ungdomsscen och hockeyskola på Torget! Under två veckor från och med sportlovsveckan kommer det att finnas en 120 kvm stor isbana på Torget i Staffanstorp för alla att åka fritt på.

Lördagen den 18 februari, 2012 finns en scen med ljud och ljus på Torget för kommunens ungdomsband att spela på.

Den 18 februari blir det även hockeyskola med Matti Pauna, ishockeyvärldsmästare 1987 med Tre Kronor i Wien och tvåfaldig SM-guldvinnare, som idag bor i Hjärup och tränar Lund Giants i division III.

Testad av eliten

Isbanan som hyrs in inför sportlovet är en syntetisk plastis som det går att åka på även om det inte är minusgrader.

– Banan är utvecklad tillsammans med Konståkningsförbundet, Bandyförbundet och Hockeyförbundet och används bland annat på Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum på Bosön, berättar Henrik Söderberg på Nordic Iceconsulting.

– Isbanan används för försäsongsträning av svenska elitspelare och spelare från KHL och NHL, både pojklags- och världselitspelare.

– Vid minusgrader kan isbanan spolas med vatten och bli en ”riktig” isbana.

Bättre för barn

Plastisen är ungefär 20 procent långsammare än vanlig is.

– Små barn upplever plastisen som enklare, särskilt de som inte har så stor isvana. Barnen kan springa fram på skridskorna och hitta glidet. Åker du med skär märks det inte så mycket. Trycker man på ordentligt är det bara 0,5 procents skillnad mot riktig is.

Upplevelsen kvarstår, man gör samma saker, men litet långsammare. Isbanan är öppen för alla som vill åka skridskor. Vecka nio används isbanan även av skolorna i kommunen.

Vill du spela på scenen?

Är du med i ett ungdomsband och vill spela på scenen på Torget i Staffanstorp lördagen 18 februari, 2012? Hör av dig

Vill du gå hockeyskola?

Vill du vara med i ishockeyvärldsmästaren Matti Paunas hockeyskola lördagen den 18 februari, 2012? Förbokning

Text: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt 2012

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

 • Kommentarer


  pool

 • Blanketter


  pool

  Vill du söka barnomsorg, beställa betyg eller ansöka om bygglov? Här hittar du kommunens blanketter och här kommer du att hitta våra e-tjänster. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har knappt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »