Ny utställare i Konsthallen

Bente Bjerregaard, ny utställare i konsthallen, bjuder in alla besökare till en färgrik och suggestiv värld med mycket starka känslor. Konsthallen har länge velat göra en utställning med Bente Bjerregaard och på söndag den 22 april 2012, öppnar vi konsthallen för henne och hennes explosivt koloristiska verk. Utställningen pågår till och med den 27 maj.

Vernissage söndagen den 22 april klockan 13-16. Utställningen invigs av Ingvar Claeson, före detta intendent på Malmö konsthall. Det är dessutom extra roligt att visa Bente Bjerregaard i hallen i år då hon fyller jämnt.

Bente Bjerregaard är född och uppvuxen i Danmark, men har bott i Sverige i stort sett hela sitt vuxna liv.

Bakom sig har Bente Bjerregaard en gedigen utbildning, Teknisk skole och Glyptoteket i Köpenhamn och Målarskolan Forum och Grafikskolan Forum här i Sverige. Hon har haft ett stort antal separatutställningar och medverkat i många samlingsutställningar.

Bente Bjerregaard målar i en klassisk tradition, mycket influerad av Paul Cézanne, Karl Isaksson och Alf Lindberg, men hon gör, som de flesta, sina egna utvikningar för att frigöra sig.

Naturen, skogen, träden, förekommer ofta i hennes verk och ljus, skuggor och färger flödar över oss.

Konsthallen ligger på Blekingevägen 1 i Staffanstorp.

Text:Agneta Samefors

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

 • Kommentarer


  pool

 • Blanketter


  pool

  Vill du söka barnomsorg, beställa betyg eller ansöka om bygglov? Här hittar du kommunens blanketter och här kommer du att hitta våra e-tjänster. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har knappt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »