Svenskt Näringsliv rankar Staffanstorp bland topp 5 i Skåne

Svenskt Näringsliv har i dag presenterat sin rankinglista över företagsklimatet i landets kommuner. Staffanstorps kommun behåller sin femte plats bland Skånes bästa företagskommuner och rankas på plats 26 i landet.

Under tolv år har Svenskt Näringsliv följt och rankat det lokala företagsklimatet landet runt. Svenskt Näringslivs kommunranking bygger främst på enkätsvar från totalt drygt 38 000 företagare – men också av flera statistiska faktorer från Statistiska Centralbyrån och UC AB. Just att rankingen till stor del bygger på vad företagarna själva anser om företagsklimatet, gör listan unik.

– Trots den osäkerhet som den globala ekonomiska nedgången skapat, och med tanke på hur känslig rankinglistans mätmetoder är för små variationer ser vi detta som ett kvitto på att vårt långsiktiga arbete i samarbete och dialog med det lokala näringslivet bär frukt.

Vi har goda förutsättningar att ytterligare utveckla vårt goda näringsklimat och fortsätta vara en av de bästa näringslivskommunerna i Sverige menar Michael Sandin, kommunstyrelsens ordförande.

I och med vår femte plats bland Skånes bästa företagskommuner uppfyller vi kommunfullmäktiges mål för innevarande mandatperiod konstaterar Michael.

Med ett bra företagsklimat blir det lättare att starta, driva och utveckla framgångsrika företag. Det har avgörande betydelse för tillväxten, jobben och välfärden.

– Kommunens målsättning är topp fem i Skåne och det behåller vi, det är glädjande. Samtidigt är detta ett bevis på att vi arbetar i ett gott företagsklimat med god samverkan säger Claes Nilsson, VD Business Port Staffanstorp.

All information finns på Svenskt Näringslivs webbplats

 

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

 • Kommentarer


  pool

 • Blanketter


  pool

  Vill du söka barnomsorg, beställa betyg eller ansöka om bygglov? Här hittar du kommunens blanketter och här kommer du att hitta våra e-tjänster. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har knappt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »