Irländsk musikfestival i Hjärups Jakriborg

En fantastisk irländsk musikfest i världsklass med fri entré går av stapeln på torget i centrala Jakriborg i Hjärup på kvällen lördagen 2 juni. På scenen: Tre irländska band med världsberömde artisten Liam O´Connor från Killarney på Irland i spetsen.

Lördagen den 2 juni är du och alla intresserade välkomna att njuta av den irländska festen på torget i den spännande stadsdelen Jakriborg i Hjärup mellan Malmö och Lund. Det är Staffanstorps kommun som bjuder in och orsaken är att kommunen fyller 60 år i år.

Festivalen öppnar kl 17. Tre irländska band spelar på utescenen på torget under kvällen. En av artisterna är världsartisten Liam O´Connor från Staffanstorps kommuns vänort Killarney, som kommer med sitt band och dansare.

Mat och irländsk dryck serveras av Hjärups Bageri & Gastronomi som grillar två helstekta vildsvin i uteserveringen.

Det är enkelt att ta sig till Jakriborg även för dem som bor i Köpenhamn, Malmö, Lund eller längs stambanan i övrigt. Pågatågen mellan Malmö och Lund stannar på Hjärups station, bara 100 meter från torget i Jakriborg.

Programmet kl 17 – 22.30:

  • Ca 17.30: Irländska folkmusikgruppen Paddy Lawless & Friends.
  • Ca 18:30 Irländske världsartisten Liam O´Connor.
  • Ca 20.30 Irländska folkmusikgruppen Trad Lads.

Arr: Staffanstorps kommun 60 år i samarbete med Hjärups Bageri & Gastronom, Jakri AB samt Staffanstorps kommuns vänort Killarney på Irland.

Text och foto:Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt