Konstnärsduo erbjuder drop in i sommar

Konstnärerna Ronny och Katarina Hård i Nordanå öppnar sitt kulturhus för drop-in-kurser för dig som är måleriintresserad i sommar. – Ingen föranmälan behövs, här finns plats för alla, säger konstnärsparet.

Under påsken var det premiär för Kulturhuset Norda, där Ronny och Katarina Hård ställde ut sitt måleri. Det blev en succé med 400 besökare.

Kort därpå var Kulturhuset Norda skådeplats för 20 målarelevers alster. Nu tar kurserna sommarlov, men inte Ronny och Katarina. De öppnar sitt kulturhus för drop in-kurser!

– Varje onsdag från den 27 juni till den 29 augusti är man välkommen hit mellan klockan 17 och 19. Du har med dig eget grundmaterial och varje tillfälle kostar 200 kronor. Du väljer själv var du vill måla, i någon av ateljéerna eller i vår härliga trädgård. Vi finns till hands för allt du behöver: inspiration, tips, färglära och bjuder även på sommarsoppa! Ingen föranmälan behövs. Här finns plats för alla, lovar Ronny.

Den 1 juli står grindarna öppna till Kulturhuset Nordas måttligt tämjda trädgård och hela dess blomsterprakt.

Välkommen mellan klockan 11 och 17!

– Vi är med i Nyponet, den skånska avdelningen av Rosensällskapet. Vi har alltid många besökare. Man utbyter tips och idéer med oss och med varandra. Det brukar vara en härlig sommarfest! säger Katarina.

Konstnärsparet ställer inte ut sina egna alster under sommaren, men det går bra att slå en signal. Efter överenskommelse bjuder Ronny och Katarina på rundvandring. På begäran visar Ronny ett annat konstverk: Rottweilern Wolfie. Runt 60 kilo hund som har deltagit i tio dog shows med resultatet nio vinster, tio excellent och en cacib, det vill säga fribiljett till World Championship.

– Men har man inte uttryckligen bett om att få träffa Wolfie, håller han sig snällt på sitt rum, lovar Ronny.

För StaffanstorpsAktuellt Text & foto: Ann Mellblom