Ny sommartävling: Inspirerad av trädgård!

Rudbeckia. Foto: Emy Svensson

Har du den mest inspirerande trädgården i Staffanstorps kommun? Drömmer du om att göra något extra av din trädgård? Kom på Inspirationskväll på Hvilan den 7 juni kl 18 – 19 och delta i vår nya sommartävling!

Härmed är du inbjuden att delta i den allra första upplagan av vår nya sommartävling ”Inspirerad av trädgård!”, öppen för dig som bor i Staffanstorps kommun.

Alla är välkomna på inspirationskväll

– Vi vänder oss till alla er som tycker det är kul med trädgård. Och till dig som skulle kanske länge velat göra något extra av din trädgård men inte riktigt kommit igång, säger tävlingskommittén.

Alla i Staffanstorps kommun med intresse för trädgård är hjärtligt välkomna till en inspirationsföreläsning med två av jurymedlemmarna, torsdagen den 7 juni kl 18 – 19, på Hvilan Utbildning AB i Kabbarp. Hvilan håller sin gårdsbutik extraöppen till kl 20 den här dagen.

– Vi bjuder på kaffe, kaka, mingel och massor av trädgårdsinspiration, och information om tävlingen, lovar trädgårdsrådgivare Annika Rehwin och landskapsarkitekt Anna Fogelberg.

Du måste inte delta i tävlingen för att komma till Hvilan och låta dig inspireras. Och du måste inte komma på inspirationskvällen för att kunna anmäla dig till tävlingen!

Anmälan 7 juni till 1 augusti

Du som vill vara med i tävlingen ”Inspirerad av trädgård!” kan anmäla dig från den 7 juni till den 1 augusti. Med anmälan skickar du högst tre fotografier av din trädgård samt en liten kortfattad berättelse om din relation till din trädgård, högst 20 rader.

Anmälan kan skickas via mejl  eller skickas med vanlig post till: Staffanstorps kommun, Anna Fogelberg, 245 80 Staffanstorp. Om du har du frågor, är du välkommen att ringa 046-25 12 75

Juryn sammanträder i början av augusti och väljer ut ett antal trädgårdar som sedan besöks efter överenskommelse med tävlingsdeltagaren.

Prisutdelning på Skördefesten

Tre pristagare får ta emot sina priser på Skördefesten på Hvilan lördagen den 15 september i år! Tävlingsarrangörer är Staffanstorps kommun 60 år och Hvilan Utbildning AB.

I juryn ingår några av Skånes bästa trädgårdsinspiratörer, trädgårdsrådgivare Annika Rehwin och trädgårdsmästare Jan Knutsson från Hvilan Utbildning AB, Bente Falck från Tirups Örtagård, och landskapsarkitekt Anna Fogelberg från Staffanstorps kommun.

Vem kan delta?

Alla som älskar sin trädgård och bor i Staffanstorps kommun. Välkommen! Tveka inte att anmäla dig!