Staffanstorps Motorshow större och större

Fredagen den 8 juni är det dags för Staffanstorps Motorshow 2012, den tionde i ordningen. Klockan 19, börjar festligheterna med “grande finale” lördagen den 9 juni i Staffanstorps centrum.

-Fantastiskt roligt! Vi ser ett ökat intresse från såväl motorintresserade som företagare och föreningar, säger Spegelns Stefan Svensson som tillsammans med Claes Persson och Anders Celander arrangerar det årliga eventet.

På Mårtensplatsen är det bilutställning och vi möter flera olika lokala företag. Dessutom finns Räddningstjänsten på plats och visar hur man klipper upp bilar för att rädda människoliv vid trafikolyckor.

Torget blir skådeplats för motorcyklar och bilar, bland andra Mustangklubben. Hjärtat är som vanligt Balders Hage. Här samlas merparten av motorfordonen efter cruisingen.

-Naturligtvis blir det också livemusik i Balders Hage, lovar Stefan Svensson.

I anslutning till Balders Hage, vid Centralskolan, blir det bakluckeloppis. Välkommen att fynda, eller rent av tjäna en hacka på prylar du inte längre behöver. Stor aktivitet i Balders Hage, med andra ord. Kaotiskt? Knappast, luttrade funktionärer från Lions finns på plats, för besökarnas väl och ve!

Även vid Gästis får vi beundra olika fartvidunder. Det lutar mot europeiska veteranbilar och vi hoppas att Mercedesklubben kommer dit. Stråket Valhallavägen, från cirkulationsplatsen vid restaurang Två Kockar ner till Järnvägsgatan, stängs för trafik och blir en hisnande uppvisningsplats för bilar av de mest skilda sorter och märken, inte minst hot rods.

-Dock drabbas inga av de boende, det lovar vi! Något som gläder mig är det närmare samarbete med polisen i Staffanstorp som vi har fått till stånd i år. De är varmt välkomna och kommer att vara synliga under eventet, säger Stefan Svensson.

Glädjande i år är att Motorhistoriska föreningen kommer till Staffanstorp. Någonstans på området kan ni möta riktiga fullblodsproffs med kunskap om veteranfordon. Håll utkik efter deras tält.

Restaurang Mi & Ni är en viktig oas och samlingsplats under hela Motorshowen. Fredagen den 8 juni, klockan 19 öppnar tältet utanför restaurangen. Här bjuds grillning och servering, filmvisning, bilutställning och dansuppvisning i bästa rockabilly-anda och livemusik, ända fram till klockan ett på natten!

Den 8 juni värmer även Gästis upp med livemusik. Det blir bra drag i detta hörnet av Staffanstorp startkvällen för Staffanstorps Motorshow.

På morgonen den 9 juni värmer motorshowsdeltagarna upp med frukost sponsrad av Willy:s, på densammes parkeringsplats från klockan 9. Klockan 10, när kaffet har satt sig, startar de mäktiga kortegerna från Rondellens Handelsplats, genom stora delar av Staffanstorp, för att landa i Balders Hage, på Torget, vid Mi & Ni samt på Staffanstorps Gästis baksida.

Gör en god gärning

Missa inte att köpa Lions motorlotteri. Hela summan går till Mässlingsintiativet. Mer er insats hjälper ni något barn i världen att slippa dö i mässling.

Utspridda på Motorshowområdet hittar besökarna också Lions katastroftält, radiostyrda elbilar och många lokala näringsidkare.

Välkomna till en riktig motorfest!

Text:Ann Mellblom