Elever på vänortsbesök i Wolin

20 elever ur åk 8 och 9 på Hagalidskolan har varit i Polen sista veckan i maj för att besöka vår vänort Wolin. Under tre dagar fick eleverna besöka en högstadieskola och knyta nya vänskapsband. Det blev en händelserik resa med ett fullspäckat program.

Dagarna bestod av ”lära-känna-övningar”, museibesök, kunskapstävlingar, idrottstävlingar, grillkväll med mera.

Våra värdar i Wolin tog emot oss på ett fantastiskt fint sätt och självaste borgmästaren delade ut pokaler och diplom efter avslutade tävlingar. Det hela var väl organiserat och vi kände oss varmt välkomna. Hagalidskolans elever skötte sig exemplariskt och representerade Staffanstorp på ett föredömligt sätt. Inte minst lyckades vi vinna hela 3 av 4 matcher i volleyboll och fotboll!

Hela resan förlöpte problemfritt och alla inblandade är mer än nöjda. De medföljande lärarna är djupt imponerade och vill rikta ett varmt tack till alla fantastiska, duktiga och trevliga elever som följde med och gjorde denna resa till ett minne för livet.

Text: Frank Roxenby, SO-lärare Hagalidskolan, Staffanstorp