Kick off-vecka för årets sommarlovsentreprenörer

Måndagen den 18 juni startade kick off-veckan för årets Sommarlovsentreprenörer. Sommarlovsentreprenörerna är 12 ungdomar i gymnasieåldern som istället för sommarjobb ska starta ett sommarföretag.

Under kick off-veckan kommer de bland annat att arbeta fram en affärsplan, lära sig om marknadsföring och nätverka med det lokala näringslivet. Med sig på vägen har de handledare. Kick off-veckan slutar med ett bankmöte där de ska presentera sin affärsplan för att få ut sina startbidrag. Efter kick off-veckan kommer sommarlovsentreprenörerna att driva sina sommarföretag i minst två veckor.

Sommarlovsentreprenör är ett nationellt koncept men genomförs lokalt av Arbetsmarknadsenheten i Staffanstorps kommun. Nytt för i år är att vi gör vissa delar tillsammans med Kävlinge Sommarlovsentreprenörer. Första dagen bjöds därför Kävlinges ungdomar in till Staffanstorp där vi körde gemensam kick – off. Projektet drivs i tätt samarbete med det lokala näringslivet.

Mer information om Sommarlovsentreprenör