Sommarlovsentreprenörerna färdiga för skarpt läge

Efter drygt en veckas uppstart avslutades kick-offen med att årets Sommarlovsentreprenörer besökte Färs och Frosta Sparbank för visa upp sin affärsplan och få ut sitt startkapital.

Uppstarten har varit intensiv med förberedelser och inspirationsmöten, där inte minst det lokala näringslivet bidragit med sitt kunnande och erfarenheter.

Nu är det dags att prova sin affärsidé och de närmaste veckorna lär kommunen få ta del av ungdomarnas nyföretagarentusiasm.

Mer information om varje deltagares affärsidé finns på Business Ports webbplats.

FAKTA
Sommarlovsentreprenör är ett koncept som verkar för att ungdomar i åldern 14-20 år ska få utveckla sina entreprenöriella egenskaper genom att driva ett eget företag som sommarjobb.

Konceptet går ut på att ungdomar erbjuds driva ett sommarjobb som företag utifrån någon affärsidé som de själva har. De får ett startkapital, en försäkring, en gemensam kickoffvecka, en genomförandeperiod då de har tillgång till handledare och rådgivare från näringslivet samt en avslutning med redovisning och reflektion.

Text: Monica Smidelik

Foto: Claes Nilsson

Bild: Bakre rad fr.v. Andre´Athle, Jonathan Lundborg, Albert Vamling, Marcus Orwe´n, Mathias Larsson, Oscar Linde. Främre rad fr.v. Amanda Adolfsson, Sarah Peterse’n, Amanda Clarin, Rasmus Sjöö och Robin Athle.