”Oktoberfest” med Grimmen i augusti!

I år blir det ”Oktoberfest” med Grimmen tidigare än vanligt, lördagen den 25 augusti mellan kl 12 och 15.30. Vår vänort Grimmens matvagnar rullar åter in på Torget för att generöst bjuda alla Staffanstorps kommuninvånare på traditionella nordtyska specialiteter. Kom och delta du också!

Ni minns säkert den härliga stämningen vid Grimmens besök i Staffanstorp de senaste året. Nu är det åter dags för den stora traditionella vänortsfesten på Torget i Staffanstorp på lördag 25 augusti mellan kl 12 och 15.30. Då bjuder vår vänort Grimmen åter på nordtyska specialiteter till alla Staffanstorpsbor. Grimmens blåsorkester står för musikunderhållningen.

Öl och andra drycker finns som vanligt i Lions Clubs öltält.

Kalaset förra året varade i nästan fyra timmar då vår tyska vänort bjöd oss på tyska korvar, fläsk, sauerkraut, ärtsoppa, bröd, läsk, vatten, kaffe och kakor. Ett par tusen staffanstorpare slöt upp och njöt av anrättningarna och den välljudande blåsorkestern. Lions serverde öl.

Vår tyska vänort Grimmen är en liten medeltida kulturstad, troligen grundad redan på 800- eller 900-talet med en ringmur som började byggas på 1200-talet. Orten har knappt 12 000 invånare och ligger bara 21 mil från Staffanstorp, 30 km öster om Stralsund och 30 km väster om Greifswald.

Text:Ivar Sjögren