Höstens författarkvällar på biblioteket i Staffanstorp

Besök en av höstens författarkvällar och lyssna på till exempel Helena Thorfinn den 5 september som berättar om sin debutroman. Möt Lars H Gustafsson den 20 september han är åttabarnspappa, barnläkare, författare och föreläsare. Lena Einhorn och Joakim Palmkvist gästar också Staffanstorps biblioteks författarkvällar i oktober och november.

Helena Thorfinn: Innan floden tar oss 

Onsdag 5 september kl.19.00

Lundabon Helena Thorfinn debuterar med denna roman om Sofia som blir biståndschef på svenska ambassaden i Dhaka i Bangladesh. Maken Janne följer med och tar hand om hem och barn. Sofia är idealist och vill förändra världen, men mötet med verkligheten blir omtumlande och allt är inte så enkelt. Förköp från och med 22 augusti.

Lars H.Gustafsson: Upptäcka livet – om barns och vuxnas utveckling tillsammans

Torsdag 20 september kl.19.00

Hur utvecklar vi empati och ett etiskt förhållningssätt och hur får vi det mod som krävs för att stå upp för det vi tror på – även om det har ett pris? Och hur förmedlar vi som vuxna detta till våra barn och ungdomar? Och vad kan vi lära av dem? Lars H. Gustafsson är barnläkare, författare och åttabarnsfar. Han har under många år arbetat inom barnhälsovård och skola, senast i Rosengård i Malmö.  Han är aktuell just nu med en bok om  förskolebarnets mänskliga rättigheter. Förköp från och med 6 september.

Lena Einhorn: Siri 

Onsdag 17 oktober kl.19.00    

Friherrinnan Siri von Essen bröt upp från sin man Carl Gustaf Wrangel, dottern Sigrid och gängse konventioner för att gifta sig med August Strindberg 1877. Siri längtar till teatern och friheten! Här berättas i romanform om den jämställda kärleken mellan Siri och August, men också om Strindbergs svåra svartsjuka. Detta är läkaren, filmaren och författaren Lena Einhorns första roman. Lena Einhorn fick Augustpriset 2005 för  ”Ninas resa”. Förköp från och med 8 mars

Joakim Palmkvist: Maffiakrig

Torsdag 8 november kl.19.00       

“En uppgörelse i undre världen” säger polisen om de avrättningslika morden i Malmö. Men vad döljer sig bakom rubrikerna? Och hur är det att arbeta som kriminalreporter i den stad där gangstermord är vanligare än någon annanstans i Sverige? Sydsvenskans Joakim Palmkvist har i boken “Maffiakrig – nio avrättade män och staden de levde i” granskat ganstermorden i Malmö och har en unik inblick i den undre världen. Boken är skriven tillsammans med Tobias Barkman som även han är kriminalreporter på Sydsvenskan.  Förköp från och med 25 oktober.

Biljetter

Entré: 70:- inklusive fika. Förköp av biljetter kan göras på biblioteket i Staffanstorp. Max 2 biljetter/person. Telefonbokning från kl.10.00 på tel. 046-25 12 66. Insläpp kl. 18.45. Biljetter släpps 14 dagar innan arrangemanget. Bokade biljetter hämtas ut senast en vecka innan arrangemanget. Återlöses ej.

Arr. Kultur & Fritid Staffanstorps kommun, S:t Staffans församling, & CLUB 230 SPF Mediasponsor: Spegeln