Flygbilder över Staffanstorp från förr

Är du intresserad av hur Staffanstorps kommun såg ut på 60, 70 eller 80-talet? En bildskatt med flygbilder tagna 1962, 1974 och 1984 är nu tillgängliga för alla med ett intresse för Staffanstorp och hur det såg ut förr.

Bilderna har hämtats från Lantmäteriets arkiv och har tidigare bara funnits i pappersversion. De sammanfogade bilderna visar en bygd i rörelse och förändring. Vi hittar bland annat vägnätets utbyggnad och tätorternas stora expansion. Sedan tidigare finns även flygfoton från 1940-talet och 2010 tillgängliga.

Du kan själv utforska fritt i de interaktiva bilderna i Staffanstorps kommunkarta. Kartan hittar du även i den övre blå listen på staffanstorp.se. Välj det år du är intresserad av under ”Underlagskarta”.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

 • Kommentarer


  pool

 • Blanketter


  pool

  Vill du söka barnomsorg, beställa betyg eller ansöka om bygglov? Här hittar du kommunens blanketter och här kommer du att hitta våra e-tjänster. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har knappt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »