Stor skördefest med prisutdelning på Hvilan

Nu ska det avslöjas var den mest inspirerande trädgården finns i Staffanstorps kommun! Kom till Hvilan Utbildnings stora skördefest den 15 september. Där koras segraren i den spännande jubileumstävlingen ”Inspirerad av trädgård”.

Lördagen den 15 september arrangerar Hvilan Utbildning AB sin stora årliga skördefest i Kabbarp och då koras segraren i tävlingen ”Inspirerad av trädgård”. I juryn finns fyra av Skånes främsta trädgårdsinspiratörer; trädgårdsrådgivare Annika Rehwin och trädgårdsmästare Jan Knutsson från Hvilan Utbildning, Bente Falck från Tirups Örtagård och landskapsarkitekt Anna Fogelberg från Staffanstorps kommun.
Tre pristagare/trädgårdsinspiratörer utses och får priser från Hvilan Utbildning och Tirups örtagård.

Hvilan är ett av våra mest spännande besöksmål och visar denna dag upp hela sin stora inspirerande verksamhet. Gårdsbutiken har i år belönats med Mat & Vänners utmärkelse Bästa mathantverkare och dukar upp allt som produceras på skolans fält och växthus, samt har försäljning av nyupptagna grönsaker, nyplockad frukt och blommor.

Elever visar upp sina nya kunskaper

Elever visar upp allt från trädklättring till beskärning och erbjuder gratis trädgårdsrådgivning samt provapå – aktiviteter för alla åldrar. Nytt för i år är en marknadsgata där företag och föreningar säljer och visar upp sina produkter, allt från ekologiska gödningsmedel till maskiner, mat och arbetskläder.

Hvilan visar även upp planerna för sitt nya projekt; en anläggning med visningsträdgårdar i internationell klass. Restaurangen är öppen med lunch och fika och vid gårdsbutiken är korvgrillen igång.

”Inspirerad av trädgård” genomförs i samarbete mellan Hvilan Utbildning, Tirups Örtagård och Staffanstorps kommun 60 år.