Folkfest i parken

Familjefesten i Sockerbruksparken söndagen 9 september blev en riktig folkfest i det fina sensommarvädret. Ett tusental staffanstorpare hade sökt sig till den vackra parken och kunde njuta av underhållning, prova scouting och låta sig bjudas på fri karusellåkning och fri sockervadd för barnen.

Utställningen om Sockerstan och guidningen av Sockerbruksområdet drog storpublik och många tog även chansen att titta in i Brågarps Mölla som var öppen för allmänheten denna dag.

Evenemanget inleddes med att över 300 svenska och internationella fotbollsungdomar tågade in i parken ledda av Staffanstorps Musikkår för prisutdelning i Twin Cup där 11 – 13-åringar från sex nationer deltagit. Ungdomarna kom från Irland, Polen, Tyskland Estland, Danmark och Sverige. Prisutdelningen förrättades från scenen av kommunstyrelsens ordförande Michael Sandin och kultur och fritidsnämndens ordförande Eric Tabich assisterade av ledare för KIF, GIF och UIF.

Därefter blev det en stunds populär allsång för de allra minsta med Linda Lundquist, därefter bjöd skönsjungande unga skådespelare från Kiviks Sommarteater på pärlor ur Björn & Bennys musikal Kristina från Duvemåla och slutligen gav Djungelbandet en av både unga och äldre mycket uppskattad klimatsmart barn- och familjeföreställning.

Samtidigt med familjefesten hade Galejteatern öppet hus i svinalängan alldeles intill där allmänheten var välkommen att hälsa på i teaterverkstaden.

Arrangemanget genomfördes i nära samarbete mellan Staffanstorps kommun 60 år, Färs & Frosta Sparbank, Staffanstorpshus och Staffanstorps Scoutkår.

Text:Ivar Sjögren