Nya koloniområdet i Hagalid på gång

Nu är anläggandet av det nya koloniområdet i Hagalid i full gång. Den 16 oktober, klockan 11, då de blivande kolonisterna har tillträde till området, kommer Annika Rehwin och två representant från kommunen att finnas på plats för att ta det första spadtaget och hälsa intresserade kolonister välkomna.

Koloniområdet som är tänkt att rymma 30-talet kolonilotter, i storlekarna 100 till 300 kvm, ska stå redo för att ta emot nya kolonister från den 1 oktober i år.

Utformningen av området har tagits fram i samarbete med Anneros koloniföreningen och landskapsarkitekterna på C Stad och Landskap.

Förutom kolonilotter kommer det även att finnas en större samlingsplats med möjligheter till t ex gemensamt midsommarfirande samt toalett och ett förråd.

Visningslott – en inspirationskälla för alla

Annika Rehwin, lärare på Hvilan, och en hängiven kolonist och trägårdsentusiast, har fått en kolonilott på Hagalids nya koloniområde. Annika, som även är anställd av Fritidsodlarnas Riksorganisation, kommer att vara inspirationskälla, idegivare och vara behjälplig med diverse praktiska ting under koloniområdets uppbyggnad. Den 16 oktober, klockan 11,  då de blivande kolonisterna har tillträde till området, kommer Annika och två representant från kommunen att finnas på plats för att ta det första spadtaget och hälsa intresserade kolonister välkomna.

Förtur

De kolonister som har haft lotter på Annero och Önsvala har förtur till lotterna på det nya området, men det finns goda förutsättningar för odlingssugna Staffanstorpsbor att få tillgång till egna kolonilotter både för er som redan står i kö och för övriga intresserade. Om intresset är stort finns även möjlighet att i framtiden bygga ut koloniområdet med en andra etapp och dubbla det totala antalet lotter.

Kolonierna ligger öster om Staffansvallen längs cykelvägen mot Grevie-Beden. Området runt koloniområdet kommer under de kommande åren att utvecklas till ett rekreationsområde med skogslik vegetation.

Anmälan

Intresseanmälningar för en kolonilott tas emot till Marie Schyllert på Stadsbyggnadskontoret. Hon nås via e-post  eller via telefon på 046-25 12 81.