Många visade hjärta för Staffanstorp!

Många hundra kommunmedborgare slöt upp när Staffanstorps kommuns rika föreningsliv visade upp sig på Föreningarnas Dag och Jubileumsloppet symboliskt knöt samman Hjärup med Staffanstorp.

– En mycket lyckad dag som genomförts tack vare alla våra många fantastiska aktiva medborgare som verkligen visade bredden i vårt rika föreningsliv. Detta gör vi om nästa år, utlovade Eric Tabich, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden och Mats Schöld, chef för Kultur och fritid i Staffanstorp.

Hjärup och Staffanstorp

Tre evenemang under namnet ”Med hjärtat för Staffanstorps kommun” arrangerades den 24/9 och 29/9: Hälsodag, Jubileumsloppet och Föreningarnas Dag. Det hela inleddes på måndagen med en hälsodag med föredrag och paneldebatt i Hagalidskolan.

På lördagen var det föreningarnas och friskvårdsaktörernas tur, med start först i Hjärup med aktiviteter i Hjäruplundsskolan och vid Studio S och därefter på Torget, i Rådhuset samt i Balders Hage i Staffanstorp.

Kl 12 gick starten för Jubileumsloppet mellan Hjärup och Staffanstorp där 76 personer deltog. Studio S stod för uppvärmning och start och Friskis & Svettis tog emot i mål.

Medarrangörer var Staffanstorps Vårdcentral, Any Hour Fitness,  Mårtenssons blommor och Hälsomedicinskt centrum samt Club 230 SPF.

Stor bredd i föreningslivet

En lång rad föreningar visade upp sig under Föreningarnas dag. I Hjärup deltog MR Mental Rekreation, West Bay CLD, Hjärups Budoklubb, Friskis och Svettis och Studio S.

I Staffanstorp fick besökarna möta Galejteatern, spela schack med Bara Bönder och njuta av S:t Staffanskören och Staffans Strängar, se uppvisning av Staffanstorps Hundklubb, Nevis GF, Nevis RGK, Perform Aerobic, GF Tigern, medan Hembygdsföreningen, Teaterföreningen, Släktforskningsföreningen, MHF, Staffanstorps Hobbysällskap, Reumatikerförbundet, Naturskyddsföreningen, RTP Mellersta Skåne, Studio S, Friskis & Svettis, med flera, informerade om sina verksamheter. PRO serverade kaffe och kakor.

Arrangemanget ingår i Staffanstorps 60-årsfirande och genomfördes även med stöd av Färs & Frosta Sparbank och Sparbanken Öresund.

Text:Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt