Björn Ranelid stort dragplåster på Kulturnatten

Björn Ranelid lockade storpublik till Bråhögshallen på Kulturnatten Foto: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt

Författaren Björn Ranelid drog storpublik till den 17:e kulturnatten i Staffanstorp i fredags. Han fyllde Bråhögshallen till sista stol och serverade sin ström av ord under totalt 60 minuter, en symbolisk siffra med tanke på kommunens 60-årsfirande.

Han var sig lik, Björn Ranelid, och när bara tekniken börjat fungera efter litet problem med den sladdlösa mikrofonen strömmade orden fram i vanligt ordning:  ”Orden är mäktigare än allt annat på denna jord…”
Det var enligt Sydsvenskan Ranelids debut som talare i Staffanstorp och han gav två 30-minuters föreställningar under namnet ”60 minutes med Ranelid”.

Kulturnatten i Staffanstorp, den sjuttonde i ordningen, blev åter en stor publikframgång med många fina kulturevenemang runtom i tätorten, såvål i Rådhuset, i Konsthallen, på biblioteket, på Åstradsgården, Gästis, S:t Staffan, Pilegården, Folkets Hus, Centralskolan, Musikskolan, Butique Dermonie, Brågarps Kyrka, Uppåkra kyrka och på EFS Betania, , allt som vanligt genomfört i Lions regi.

Björn Ranelids medverkan ingick i Staffanstorps kommuns 60-årsfirande och var en förstärkning av årets kulturnatt på grund av jubiléet. Hans framträdanden var gratis och finansierades ur kommunens jubileumsbudget.

Konstutställning i Rådhuset

Sju konstnärer ställde ut sin konst i Rådhuset och fick besök av en stor publik under Kulturnatten.

Musikskolans kör och ensemble var ett av flera framträdanden inför en stor och intresserad publik i Rådhusets cafeteria under Kulturnatten.

Text: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt