Björn Ranelid stort dragplåster på Kulturnatten

Björn Ranelid lockade storpublik till Bråhögshallen på Kulturnatten Foto: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt

Författaren Björn Ranelid drog storpublik till den 17:e kulturnatten i Staffanstorp i fredags. Han fyllde Bråhögshallen till sista stol och serverade sin ström av ord under totalt 60 minuter, en symbolisk siffra med tanke på kommunens 60-årsfirande.

Han var sig lik, Björn Ranelid, och när bara tekniken börjat fungera efter litet problem med den sladdlösa mikrofonen strömmade orden fram i vanligt ordning:  ”Orden är mäktigare än allt annat på denna jord…”
Det var enligt Sydsvenskan Ranelids debut som talare i Staffanstorp och han gav två 30-minuters föreställningar under namnet ”60 minutes med Ranelid”.

Kulturnatten i Staffanstorp, den sjuttonde i ordningen, blev åter en stor publikframgång med många fina kulturevenemang runtom i tätorten, såvål i Rådhuset, i Konsthallen, på biblioteket, på Åstradsgården, Gästis, S:t Staffan, Pilegården, Folkets Hus, Centralskolan, Musikskolan, Butique Dermonie, Brågarps Kyrka, Uppåkra kyrka och på EFS Betania, , allt som vanligt genomfört i Lions regi.

Björn Ranelids medverkan ingick i Staffanstorps kommuns 60-årsfirande och var en förstärkning av årets kulturnatt på grund av jubiléet. Hans framträdanden var gratis och finansierades ur kommunens jubileumsbudget.

Konstutställning i Rådhuset

Sju konstnärer ställde ut sin konst i Rådhuset och fick besök av en stor publik under Kulturnatten.

Musikskolans kör och ensemble var ett av flera framträdanden inför en stor och intresserad publik i Rådhusets cafeteria under Kulturnatten.

Text: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.