Dansgalan i Hjärup en succé med mersmak

Dansgala Foto: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt

Dansgalan i Hjärups Jakriborg fredagen 2 november blev en verklig fullträff för den stora dansälskande publiken i Staffanstorps kommun med omnejd. Danskvällen blev också ett mycket lyckat inslag i kommunens 60-årsfirande.

Jakriborgssalen var helt fullsatt. 600 personer åt viltbuffé och svängde sina lurviga på det ständigt fullsatta dansgolvet framför den stora scenen.

Hela fyra band medverkade

På stora scenen uppträdde tre mycket populära konstellationer som avlöste varandra under kvällen: Voize, Wizex och Danne Stråhed & Dynamo fyllde dansgolvet ändra från dansstarten 19.30 till dansslut kl 01.00. Hjärupsbandet Jopajoz var populärt för- och efterband på den lilla scenen.

Jättefin stämning

– Hela arrangemanget avlöpte perfekt från kl 18 till 02 och det var en fantastiskt god stämning i hela den stora lokalen från början till slut, säger 60-årsjubiléets projektledare Ivar Sjögren.
– Väldigt många kom fram och tackade för att vi gjort detta arrangemang och många önskade att dansgalan ska få komma tillbaka varje år eller till och med varje halvår!

Men allt var inte helt perfekt, konstaterar arrangören med viss självkritik. Det finns alltid barnsjukdomar när något görs för första gången. Golvet var en aning trögare och tyngre att dansa på än beräknat vilket också några gäster hade synpunkter på.
– Vi har sett dansgalan som ett engångstillfälle och en tillfällig happening i dansens tecken under jubileumsåret. En diamantslipning av betonggolvet eller ett separat dansgolv skulle bli väldigt kostsamt och vi har en begränsad budget.

Alla gillade läget

– Alla förstod detta och gillade läget och många i den danskunniga publiken kom med bra tips om att man till exempel kan lägga ut tvålflingor, malda kaffebönor eller kalk, berättar arrangören. Vi kände till vissa av dessa möjligheter men hade valt bort dem eftersom det var risk för regn och fukt. Vi var rädda att dessa åtgärderi värsta fall skulle gjort saken värre istället för bättre, särskilt om det dansats med fuktiga skor.
– Men om det blir fler danskvällar i Jakriborgssalen i vår regi, kommer vi att preparera golvet på något ytterligare sätt så att det blir bättre glid, det lovar vi, säger en i övrigt nöjd Ivar Sjögren.

Dansgalan i Jakriborgssalen i Hjärup var subventionerad av Staffanstorps kommun som en del i Staffanstorps kommun 60-årsjubileum och genomfördes i nära samarbete med Hjärups Bageri & Gastronomi, Jakri AB, Guldkanalen samt Lokaltidningarna i Staffanstorp, Svedala, Lomma, Lund och Kävlinge.

Text: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt