Himalayabjörkar på Månområdet nedsågade för andra gången

Sågade björkar i Månområdet Foto: Green Landscaping

Staffanstorps kommun arbetar för att utveckla parker och grönområden till attraktivare miljöer. En del i detta är att plantera nya träd av olika arter. På Månområdet i parken söder om Fullmånen har det planterades himalayabjörk i två omgångar som någon har sågat ner.

På Månområdet i parken söder om Fullmånen planterades tre stycken himalayabjörk, vintern 2010. I våras den 7 maj 2012 upptäcktes att alla tre träden sågats av, troligen hade detta skett under helgen. Då det inte är lämpligt att plantera nya träd i maj så avvaktade vi och satte nya träd av samma sort den 8 november 2012. Tyvärr fick de bara stå i drygt en vecka. Den 19 november upptäcker vi att träden återigen sågats av på mitten. Båda händelserna är polisanmälda.

Sågade träd Månområdet 7 maj 2012 Foto: Green Landscaping

Kostnaderna för nyplantering av de tre träden beräknas till cirka 21.000 kr per tillfälle och sen tillkommer också andra kostnader för bland annat borttagning och andra skötselkostnader.