Många vinnare i jubileumstävlingen!

Ljusspel på torget vid Rådhuset i Staffanstorps kommun. Foto: Tommy Ohlsson

Alla deltagare som samlat tolv stämplar på sina deltagarkort under årets Deltagartävling fick pris!

Priserna delades ut på Finalen i 60-årsjubiléet i Rådhuset det magiska datumet 121212.

Totalt tretton personer stod distansen ut och samlade stämplar på jubiléumsarrangemangen hela året.

Tio av dessa var på plats och tog emot vars två fina jubileumsmuggar när jubiléet firade sin final i Rådhuset den 12 december med sillbord och underhållning för allmänheten.
Tre av tävlingsdeltagarna hade fått förhinder men de är välkomna att hämta sina jubileumsmuggar på Medborgarkontoret.

Vinnarna
Dragningen i Deltagartävlingen skedde direkt på scen inför publik. Kommunstyrelsens ordförande Michael Sandin drog vinnarna bland tretton lappar som hade de olika namnen nedskrivna.

En familj med tur! Vinnare i 60-årsjubiléets deltagartävling blev Katarina Hedström, Staffanstorp, här tillsammans med pappa Lars Hedström, som drogs som tredjepristagare. Foto: Ivar Sjögren

1:apristagare blev Katarina Hedström från Staffanstorp som vann ett presentkort på Gästis värt 1000 kr.

– Det bästa och mest annorlunda under året var nog Traktorkonserten, sa en glad Katarina. Men även Oktoberfesten med Grimmen i augusti var väldigt rolig och trevlig.

2:a priset lottades till Ulrika Lifvenberg från Hjärup som vann ett presentkort hos Hjärups  Bageri & Gastronomi värt 250 kr.

3:e pris gick till Lars Hedström, Staffanstorp, som fick ett presentkort på Mi & Ni värt 250 kr.

En hederspristagare utsågs också. Nämligen 82-åriga Viola Magnusson som samlat hela 18 stämplar under året. Rekord!
Hon fick ett presentkort hos Djurslövs Deli värt 250 kr samt en glaskaraff med glas märkta med kommunens emblem. Viola har vi redan tidigare skrivit om i StaffanstorpsAktuellt, då hon berättar att detta varit ett av de roligaste av alla de 64 år hon bott i vår kommun.

SK Triton hyllades
50-årsjubilaren SK Triton var på plats och hyllades av Michael Sandin samt kultur- och fritidsnämndens ordförande Eric Tabic.

50-årsjubilaren SK Triton hyllades också på jubileumsfesten. Här tackar ordförande Richard Kemfors för kommunens gåva på 20 000 kr till träningsläger för klubbens ungdomar.

Klubben representerades av ordförande Richard Kemfors, landslagssimmaren Magdalena Kuras och legendariske tränaren Sven-Bertil Bebbe Mattson och fick som gåva ta emot en check på 20 000 kr att användas vid ett träningsläger för klubbens ungdomar i någon av våra vänorter.

Det blev en lyckad final i Rådhuset med sång och allsång med bl a Linda Lundquist, Martin Arnoldi och Bo Anders Dahlskog. Totalt kom närmare ett 80-tal staffanstorpsmedborgare som njöt i fulla drag av sill, prisutdelning och underhållning.
Text: Ivar Sjögren