Vårens författarkvällar på biblioteket i Staffanstorp

Tareq Taylor Foto:Peter Kroon

Besök en av vårens författarkvällar och lyssna på till exempel Tareq Taylor, TV-kock, som kommer att berätta om sin livslånga och passionerade kärlek till mat och matlagning den 30 januari. Möt Anders de la Motte den 27 februari. Susanna Alakoski och Elisabeth Åsbrink gästar också Staffanstorp och bibliotekets hörsal i mars och april.

Till en kostnad av 70 kronor per författarkväll inklusive fika.

Tareq Taylor: ”Om mat och kärlek”

Onsdagen den 30 januari kl.19.00

Tareq Taylor Foto:Peter KroonTareq Taylor är TV-kock i SVT:s Trädgårdsonsdag, författare till kokböckerna ”Klassiker”, ”Om mat och kärlek, ”Sylta, safta och lägg in” och krögare på Slottsträdgårdens Kafé. Han brinner för det ekologiska och närproducerade och är både Akvavitstipendiat och Årets bästa Skåning. Han kommer att berätta om sin livslånga och passionerade kärlek till mat och matlagning. Tareq bjuder också på massor av tips på hur du kan får en enklare och godare vardag.

Förköp från och med 16 januari.

Anders de la Motte: ”Geim, Buzz och Bubble”

Onsdagen den 27 februari kl.19.00

Anders de la Motte Foto: Peder LingdenAnders de la Motte är den f.d. polisen, säkerhetschefen (och Lommabon) som började skriva när fantasin skenat iväg kring allt som han hittat i facket framför flygplansstolen under sina många resor. Debutboken ”Geim” belönades med Svenska Deckarakademins pris för Bästa svenska debut 2010. Sedan kom ”Buzz” och nu har trilogin avslutats med ”Bubble”.  Allt börjar med att småliraren HP plockar upp en mobiltelefon som vill spela ett Spel med honom…

Internet och sociala medier spelar en stor roll i dessa spännande deckare som verkligen sticker ut bland övriga i genren. SF har köpt filmrättigheterna till ”Geim”.

Förköp från och med 13 februari.

Susanna Alakoski: ”Oktober i Fattigsverige”

Tisdagen den 12 mars kl.19.00

Susanna Alakoski Foto: Robert BlombäckSusanna Alakoski är en uppmärksammad debattör och författare som kanske är mest känd för romanen ”Svinalängorna” (Augustpriset 2007), en stark klasskildring som blivit både teater och film. ”Håpas du trifs bra i fengelset” har också blivit teater och turnerar nu med Riksteatern. I sin aktuella dagbok, ”Oktober i Fattigsverige”, söker hon sig tillbaka till hemstaden Ystad och sin tonårstid. Hon beskriver också dagens samhälle och den fattigdom, hemlöshet och osynlighet som fortfarande finns.

Förköp från och med 26 februari.

Elisabeth Åsbrink: ”Och i Wienerwald står träden kvar”.

Torsdagen den 4 april kl.19.00

Elisabeth Åsbrink Foto: Cato LeinElisabeth Åsbrink är journalist och författare, anställd på SVT. 2011 utkom hon med boken ”Och i Wienerwald står träden kvar” för vilken hon belönades med Augustpriset i fackboksklassen. Boken är en skildring av den svenska antisemitismen kring andra världskriget och bygger på de många brev som den 13-årige judiske pojken Otto fick från föräldrarna i Wien sedan han ensam kommit till Sverige från Österrike. De sista breven får Otto från Theresienstadt. Otto hamnar så småningom hos familjen Kamprad på gården Elmtaryd i Agunnaryd och blir god vän med sonen Ingvar. Ingvar var samtidigt engagerad i nazistiska organisationer…

Förköp från och med 21 mars.

Förköp av biljetter på biblioteket i Staffanstorp. Max 2 biljetter/person. Telefonbokning från kl. 10 på tel 046-25 12 66. Insläpp kl.18.45

OBS! Bokade biljetter som inte hämtas ut senast en vecka innan arrangemanget läggs ut till försäljning. Sålda biljetter återlöses ej.

Ett samarbete mellan Staffanstorps kommun, S:t Staffans församling och SPF Club 230.