Martin Widerbergs film ”Alla är äldre än jag” visas den 14 februari

Regissören Martin Widerberg besöker Staffanstorps bibliotek den 14 februari i samband med visningen av hans film ”Alla är äldre än jag” – en film om fyra generationer Widerberg.

Att skildra en av vår tids mest älskade regissörer kräver mod. Likaså att skildra nära familjemedlemmar. Martin Widerberg har gjort båda! Se denna omtalade film och samtala med regissören!

Entré: 50:- Förköp från den 31 januari.

När: Torsdagen den 14 februari kl.19.00

Var: Hörsalen på Staffanstorps bibliotek 

Regi: Martin Widerberg, Sverige 2012, (72 min)

Bo Widerberg började 1979 arbeta på en film om sin far, konstnären Arvid Widerberg, men filmen blev aldrig färdig. Under fyra år har hans son Martin arbetat med sin film ”Alla är äldre än jag”. Titeln är den samma som när Bo började 1979, men inte filmen. Det är en nära och poetisk skildring som blandar scener ur Bos filmer, ”Kvarteret Korpen”, ”Barnvagnen”, ”Elvira Madigan” och ”Ådalen 31” med arkivfilmer, familjefilmer och nyfilmade scener samt Bo Widerbergs material med Arvid.

Genom filmen utforskar Martin sin egen relation till sin pappa och farfar men även sig själv som far. Trots kärlek och goda intentioner är det svårt att mötas.

Det är en film om fyra generationer Widerberg, Arvid, Bo, Martin och Martins söner Moris och Joel, men också en film om att vara far och konstnär.

Arr. CineSkåne i samarbete med Kultur & Fritid, Staffanstorps kommun