MFF:s Fotbollsakademi på Hagalidskolan

Staffanstorps kommun har ingått ett samarbete med MFF för att till hösten starta en Fotbollsakademi på Hagalidskolan. Det blir en fotbollsakademi av samma slag som på Malmö FF:s hemmaarena Swedbank Stadion.

Fotbollsakademin är en ”fotbollsskola” där målet är att eleven ska utvecklas som fotbollsspelare och få behörighet att komma in på gymnasieskolans nationella program.

– Det är med glädje jag välkomnar Fotbollsakademin till Staffanstorp! Den ger Hagalidskolan en tydlig profil och ökar skolans attraktionskraft ytterligare. Men viktigast av allt – Fotbollsakademin ger unga tjejer och killar en unik möjlighet att satsa på studierna samtidigt som på sina fotbollsdrömmar, menar Christian Sonesson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Inför hösten 2013 kommer eleverna i blivande årskurs 7 kunna ansöka om en plats i Fotbollsakademin på Hagalidskolan. Informationsmöte på Hagalidskolan den 27/2 kl.18-19.30. Mer information om Fotbollsakademin på Hagalidskolan

I första omgången kommer 20–25 elever födda år 2000 få möjligheten att kombinera studier med daglig fotbollsträning. Fotbollen används även som utgångspunkt i en del av undervisningen för andra ämnen som språk och matematik. Vårt fokus på fotboll blir en pedagogisk metod som ökar intresset för skolarbetet och gör att eleverna presterar bättre i skolan.

Tillökning i Akademifamiljen – läs vad MFF skriver på sin webbplats.

– Nu startar Staffanstorp och så hoppas vi att även Vellinge följer efter. Men sedan ska det inte bli fler, säger Staffan Tapper MFF:s kontaktperson som understryker att det viktigaste inte är fotbollen utan skolarbetet.

– Det viktigaste är skolan som kommer först. Vi sätter inga mål inom fotbollen. Men indirekt vet vi att om man gör så här, mår bra, tränar fotboll, sköter sig i skolan, så kommer även talangen fram avslutar Staffan Tapper.

Bakgrund

Fotbollsakademin leds av kunniga och professionella lärare och tränare. Initiativtagare för hela den ursprungliga verksamheten är Richard Ohlqvist, nuvarande rektor på Swedbank Stadions fotbollsakademi och Malmö FF:s Staffan Tapper. Staffan Tapper har spelat över 400 matcher för Malmö FF, har varit med i två VM och var lagkapten när Malmö FF spelade final i Europacupen/Champions League 1979. Men han har också framgångsrikt arbetat i skolan som speciallärare.

www.mff.se/Ungdom/Fotbollsakademin