Stor fest när Paletten firade ett år

Det blev en riktigt härlig fest när Familjecentralen Paletten i Staffanstorp fyllde ett år den 1 mars.  Redan halv elva på förmiddagen hade över 100 föräldrar och barn kommit till kalaset som lockade med både tårta och dockteater.

Tre som under året blivit stammisar på Paletten är Tage, 5 år, Egon, 9 månader och deras mamma Hanna Blomgren, från Staffanstorp.

– Familjecentralen är verkligen jättebra. Vi har förmånen att kunna gå hit och  sysselsätta våra barn, fyra dagar i veckan, helt utan kostnader. Här finns aktiviteter varje dag. Detta är en förmån i vår kommun. Jag är väldigt nöjd.

Nino Vidovic, ordförande i Barn och utbildningsnämnden, kom och gratulerade på ett-årsdagen med en blomsterkvast.

– Paletten har överträffat förväntningarna, säger han. Detta är ett otroligt lyckat samarbete som uppskattas mycket av föräldrarna. Besökssiffrorna är fantastiskt fina.

Öppet för alla

Anneli Nilsson är samordnare och social rådgivare:

– Paletten skapades för att ge god service till alla barnfamiljer i Staffanstorps kommun. Allt på ett ställe; mödrahälsovård, barnhälsovård, öppen förskola och en förebyggande socialtjänst.
– Vi har snabbare nått de höga besökstalen än vi trodde, vi har verkligen nått ut till föräldrarna med att detta är något bra.
– Alla är välkomna hit. Här finns en mycket god samlad kompetens och här kan vi snabbt lotsa föräldrarna rätt om de har frågor eller bekymmer med något.


Totalt jobbar nio personer på familjecentralen. Fyra barnsjuksköterskor, tre barnmorskor, en förskollärare och en social rådgivare och samordnare.

Öppet fyra dagar i veckan

Paletten har öppet för alla föräldrar med barn 0 – 6 år fyra dagar i veckan, alla dagar utom torsdag.
Måndag, onsdag 9 – 16, tisdagar 9 – 12 och fredagar 9 – 14.
Varje tisdag och torsdag har Barnavårdscentralen BVC öppet hus för föräldragrupper och då får bara riktigt små barn följa med.

Text & Foto: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt