”Känns tryggt i Staffanstorp”

– Jag tycker det är bra här i Staffanstorp. Klart man har bekymmer här också, det finns problematik överallt, men det känns tryggt här, säger Carina Roth, ny stationschef på Polisen i Staffanstorp.

Kriminalinspektör Carina Roth efterträdde i höstas tidigare stationschefen Anna-Karin Boije, först som tillförordnad stationschef, men nu jobbar hon tills vidare i befattningen.

Carina Roth har varit polis sedan 2004. Hon har jobbat i Lund men kommer närmast från ett jobb som gruppchef i Kävlinge. Hennes möte med Staffanstorp beskriver hon som mycket positivt.

– Jag upplever att vi har ett väldigt bra samarbete mellan kommun och polis. Kontakten med de sociala myndigheterna, fältgruppen, de externa aktörerna och med den kommunala analysgruppen känns näst intill unik, även om man ska vara försiktigt med det ordet… Men vi har ett väldigt bra samarbete i Staffanstorps kommun.

Carina Roth basar för fyra poliser i yttre tjänst, två utredare, samt en receptionist och hon vill gärna prioritera arbetet med att lära känna ungdomarna i kommunen.

– Vi är gärna ute på skolor och träffar de unga. Jag skulle önska att vi kunde lägga ännu mer tid på det. Vårt jobb handlar mycket om att skapa kontakter. Vi vill gärna möta ungdomarna i deras naturliga miljöer, till exempel titta in och säga hej på skolgården eller på Skåningen, säger hon.

– Vi försöker vara så tillgängliga som möjligt. Alla är alltid välkomna in på stationen, eller att ringa och ställa frågor. När man har en polisstation i ett samhälle är det värdefullt att folk bara tittar in, vare sig de bara har en fråga, vill lämna ett tips eller vad som helst.

Text och foto: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt