Ny boulebana i Jakriborg

Boule Foto:Anders Adermark flickr.com

Den 23 mars var det invigning av en ny boulebana på torget i Jakriborg. Bakom anläggandet av boulebanan står Ranjit Roy, krögare på Hjärups Bageri & Delikatess.

– Vi tycker det är kul att skapa trevliga saker för invånarna i Hjärup, säger han. Många har kommit och frågat om vi inte kan anlägga en boulebana så nu har vi gjort slag i saken. Önskningar och drömmar är till för förverkligas.

– Banan är såklart öppen för alla. Vi har skapat den för att stärka och främja den sociala samhörigheten och gemenskapen här i Hjärup. Och man måste inte vara gäst på restaurangen för att få spela här, bara man är en glad och trevlig person, skrattar Ranjit Roy.

Banan håller internationella mått, 15 x 16 meter. Så kanske kan det också bli aktuellt med bouletävlingar i Jakriborg?

– Kanske inte några större tävlingar med bara en bana. Men vi har boulespelare på väldigt höga nivåer här i Hjärup, folk som spelar både SM och annat. Och givetvis kan vi ordna tävlingar för privatpersoner och företag.

Så varför inte?

Text och foto: Ivar Sjögren