Svenskt Näringsliv rankar Staffanstorp som tredje bäst i Skåne

I den årliga ranking av det lokala företagsklimatet som Svenskt Näringsliv presenterar idag, klättrar Staffanstorps kommun flera placeringar och kommer på 15:e plats av Sveriges 290 kommuner.

Förra året placerade sig Staffanstorp på plats 26. Staffanstorp har den tredje högsta näringslivsrankingen av de skånska kommunerna, en förbättring med två placeringar sedan 2012.

Under 13 år har svenskt Näringsliv följt och rankat det lokala företagsklimatet i Sverige. Rankingen innehåller 18 olika faktorer som jämförs mellan kommunerna.

Tyngst vikt i rankingen har de enkätsvar som samlats in från 31 000 företagare runt om i landet.

”Det är glädjande att Staffanstorps kommun än en gång placerar sig så högt i Svenskt Näringslivs ranking av det lokala företagsklimatet. I enkätsvaren framgår det att Staffanstorps kommun har förbättrat sig kraftigt när det gäller bland annat service till företag. Det är extra glädjande eftersom vi arbetat hårt och lyckats minska handläggningstiderna, till exempel för bygglov” säger Christian Sonesson, kommunstyrelsens ordförande.

Läs mer om Svenskt Näringslivs ranking på:
http://www.foretagsklimat.se

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »