Tonie Roos i Staffanstorps konsthall

Målning: Tonie Roos

En hyllning till livet, vänskapen och kärleken!” Tonie Roos, färgstark konstnär som under åren rört sig mellan New York, Paris och Skåne, fyller Staffanstorps konsthall 19/5-23/6.

På vernissage den 19 maj kl.13.15 hälsar konstrådets ordförande Bo Polsten välkommen och kl.13.20 invigningstalar Kathrine Heiberg.

Tonie Roos håller också på med utsmyckning i det nya Triangelområdet i Malmö.

Olle Granath, tidigare chef för Moderna museet i Stockholm, hedersledamot i Konstakademin och dess ständige sekreterare har bland annat beskrivit Tonie Roos målningar med orden

”Personerna som stiger fram ur målningarna är passionerade, blaserade, djupsinniga och ytliga, men de fryser inte fast i dessa tillstånd utan fortsätter att locka till samtal och att bära på sin ensamhet i en överbefolkad värld”.

Efter konsthistoria, religionshistoria och Konstfack samt några år som curator på Moderna museet i Stockholm bestämde sig Tonie Roos för att det var måleri hon skulle syssla med.

I New York hade hon under två år stipendieateljé på PS 1, numera filial till MOMA. Tonie Roos har ställt ut i New York och övriga USA, i Paris och övriga Frankrike samt i Köpenhamn och i Sverige.

”Det här blir man glad av” tyckte en besökare som nyfiket tittade in i konsthallen under hängningen.