Liam O’Connor i Jakriborg lördag 1 juni

Lördagen den 1 juni är det åter dags för irländsk musikfestival i Hjärups Jakriborg. Världsartisten Liam O’Connor är tillbaka efter den fantastiska succén i fjor. Torget öppnar kl 15 och därefter pågår den irländska musikfesten hela kvällen.

Under Staffanstorps 60-årsjubileum i fjor arrangerades för första gången en irländsk festival i Jakriborg. Staffanstorps kommun bjöd på världsartisten Liam O’Connor från kommunens vänort Killarney på Irland.

Det blev en jättesuccé. Hundratals Staffanstorpsbor och kringboende vallfärdade till Jakriborg i Hjärup och kunde njuta av en helkväll med irländsk musik i världsklass, mat och dryck.

Efter konserten gavs ett löfte:

– Liam O’Connor kommer tillbaka nästa år, lovade Staffanstorps kommunledning den begeistrade publiken.

Lördagen den 1 juni i år är det dags igen. Då står åter Liam O’Connor på scenen i Jakriborg!

Programmet lördag 1/6

Kl 15 slår serveringarna på torget i Jakriborg upp sina portar med bland annat irländsk mat och irländsk dryck på menyn.

Cirka kl 16 inleds den irländska musiken med förband, bl a Irish Sidekick.

Kl 18.30 står världsartisten Liam O’Connor & co på scenen i Hjärups Jakriborg, influgna direkt från Killarney.

Kl 20.30 – 23.00 fortsätter musikfesten med den skånska musikgruppen Toddy Boys som spelar irländsk folkmusik, men även kryddar repertoaren med en och annan amerikansk folklåt.

Irländsk musikfestival i Jakriborg arrangeras av Staffanstorps kommun i samarbete med Jakri AB, Kung Byxlös Krog samt Hjärups Bageri & Gastronomi.