Provhytten – visningsmiljö för hjälpmedel

Provhytten Foto:Lisbeth Svensson

Det finns många utmärkta hjälpmedel som kan förenkla livet för oss när vi blir äldre och som vi nog aldrig tänkt på. Provhytten på Pilegården är en visningslägenhet, inredd och utrustad med många olika slags hjälpmedel, där alla kan få tips och goda råd.

– Vi vänder oss till Staffanstorpsbor som är i behov av, lever med eller känner någon som kan vara i behov av hjälpmedel för att underlätta vardagen, säger Jessica Hallengren, leg arbetsterapeut i Staffanstorps  kommun och ansvarig för Provhytten.

– Alla är välkomna. Här visas hjälpmedel som kan lånas från kommunenoch som köps i handeln. Exempel är telefoner med stora knappar, spelkort med stora symboler, burköppnare och fjärrkontroller.

– Det sker ingen försäljning i lägenheten men kunnig personal kan tipsa om var hjälpmedlen finns att köpa.

I juni har Provhytten öppet hus 7/6 kl 11.30 – 12.30 samt den 14/6 kl 11.30 – 12.30. Lägenheten finns på Pilegården, Torget 7A, 2 vån. Ring och boka. Efter juni är det öppet efter önskemål: 0721-729804 eller mejla.

Text: Ivar Sjögren